Ne félj: Segítek neked

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.



Ézsaiás 41:10


Előfordult már veled, hogy az élet kihívásai közepette úgy érezted, mintha a világ súlya nehezedne rád?

A mai világunkban, amelyet bizonytalanságok, nyugtalanság és megpróbáltatás jellemez, könnyen lehúznak az aggódásaink bennünket. Ha ehhez hozzávesszük a személyes küzdelmeket - a pénzügyi terheket, a gyermeknevelés kihívásait, az idősödő szeretteink gondozását és az egészségügyi problémákat -, gyakran úgy tűnik, hogy nagyon távol van a megkönnyebbülés lehetősége.

Isten éppen ezekben a nehéz időkben nyugtatja meg a szívünket. Ő egy hatalmas és szerető Atya, aki azt mondja gyermekeinek, hogy ne aggódjanak, vagy ne nézzenek szorongva maguk elé, hanem hívják Őt, és alázatos szívvel várják az Ő segítségét.

Amikor gyermek voltál, talán tanúja voltál annak, hogy földi szüleid azt akarták, hogy magabiztosan és biztonságban nőj fel. De még így is gyakran tapasztalják a szülők azt a frusztrációt, hogy nem tudják megadni azt a konkrét segítséget, amelyre gyermekeiknek szükségük van. Ez az a pont, ahol Isten figyelemre méltóan és dicsőségesen megkülönbözteti magát, ahogyan az Ézsaiás könyvében gyakran megismétlődik:

Emlékezzetek az ősrégi dolgokra, mert én vagyok az Isten, nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló!
Ézsaiás 46:9

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.
Ézsaiás 41:10

Isten biztosít bennünket arról, hogy végtelen lehetősége és öröme van a segítségnyújtásban! A fenti szentírási részek tele vannak isteni "akarattal", és valóban figyelemre méltó, ha megértjük, hogy Isten nem akarja, hogy a félelem emésszen bennünket. Ehelyett arra buzdít minket, hogy dobjuk le az aggódás és a rettegés súlyos köntösét, hasonlóan ahhoz, ahogyan a tegnapi, elnyűtt ruhákat is levetjük.

De hogyan tegyük ezt? Amikor a világban körülöttünk lévő nyugtalanító dolgokat nézzük, hogyan cseréljük fel a félelmet a láthatatlan Atyánkba vetett hitre? Isten arra bátorít bennünket, hogy elmélkedjünk azon a képen, hogy az Ő keze tart minket:

"...Igazságos kezemmel tartalak téged" (Ézsaiás 41:10). (angol fordítás szerint)

Amikor az élet kaotikussá válik, és a szakadék szélén egyensúlyozunk, képzeljük el, hogy Isten ott van velünk, egy gondoskodó Atya, aki megnyugtatja gyermekét, miközben az rögös és bizonytalan terepen navigál. Ahelyett, hogy kétségbe esnénk, vagy elkeseredetten keresnénk segítséget, emlékezzünk arra az ígéretre, hogy Isten jelen van, készen arra, hogy segítsen és támogasson minket. Ilyenkor imádkozzunk, Atyánkhoz fordulva, és alázatos szívvel várjuk a segítséget, amelyet Ő nyújt számunkra.

Az Ézsaiás 41:10-et és Isten Igéjének oly sok más részét olvasva felfedezzük azt a számtalan gyönyörű módot, ahogyan Isten támogatja népét. Járjunk ma együtt Isten megtartó szeretetének reménységében és vigaszában.


Mennyei Atyánk, a kétségek és félelmek idején segíts nekünk emlékezni rendíthetetlen jelenlétedre és arra, hogy örömmel segíted gyermekeidet. Erősítsd meg bizalmunkat a Te igaz kezedben, amely megerősít és támogat minket az élet kihívásaiban. Jézus nevében, Ámen.





Forrás: Proverbs31 Ministries Daily Devotions,
Fear Not: I Will Help You, February 26, 2024  by Kori de Leon  
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/02/26/fear-not-i-will-help-you

fotó : pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések