Miért bízhatunk Jézus vezetésében


"Egyetlen pásztort rendelek föléjük, hogy legeltesse őket: szolgámat, Dávidot.
Ő fogja legeltetni őket, ő lesz a pásztoruk." 
Ezékiel 34;23

Egy dolog, amikor egy barát visszaél a bizalmaddal. Más, amikor egy egész szervezet vagy vezetői csoport teszi ezt, akire felnézel.

Van egy barátom, aki egy szektában nevelkedett. Nagyon sok történetet osztott meg velem mindarról, amit olyan vezetők kezétől szenvedett el, akiknek törődniük kellett volna vele, bibliai igazságokkal kellett volna vezetniük és pásztorolniuk a szívét.

Ehelyett, ezek a vezetők visszaéltek a hatalmukkal és nagyon sok embernek ártottak.

Gondolom valahogy te is kapcsolódni tudsz ehhez. Valószínűleg neked is vannak fájdalmas történeteid olyanokról, akiknek jobban kellett volna pásztorolniuk a szívedet.

Ez az a kérdés, amellyel Isten Ezékiel prófétán keresztül foglalkozik a mai kulcsversben. Az Isten népének gondos pásztorlására hivatott vezetőkről kiderült, hogy csak magukkal törődtek. Ahelyett, hogy jól gondoskodtak volna a rájuk bízottakról, Isten népe beteg és szétszéledt maradt. Ahelyett, hogy megvédték volna, kizsákmányolták őket (Ezékiel 34:2-8).

Szerencsére Isten nem csak azt ígérte, hogy a rossz pásztoroknak igazságot szolgáltat. Isten egy jobb pásztor reményét is felajánlotta: "Egyetlen pásztort rendelek föléjük, hogy legeltesse őket: szolgámat, Dávidot. Ő fogja legeltetni őket, ő lesz a pásztoruk." Ezékiel 34;23

Ugyanerre a reménységre mutat rá Isten ma is - Jézus a jó pásztor!

Szeretem, ahogyan Jézus maga fejti ki a számunkra, hogy miért bízhatunk benne:

"Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért." János 10;11


Amikor úgy tűnik, hogy a földi pásztorok kihasználtak minket, emlékezhetünk a jó Pásztorra, aki önként az életét adta értünk.

Az ószövetségi áldozati rendszer azt követelte, hogy juhokat áldozzanak fel a bűn elfedezésére, de Jézus úgy döntött, hogy mindent megfordít: Ő lett a Bárány, és magára vette a bűneinket. A mi Pásztorunk helyet cserélt velünk.

Barátom, ha egy vezető megsebesített téged, még mindig visszaállíthatod a bizalmadat Jézusban, az Istenben, aki szeret téged, és aki az életét adta érted. Kérd Jézust, hogy vezessen és pásztoroljon el téged egy olyan helyre, ahol újra elkezdhetsz bízni benne.

"Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem..." János 10;14

Amikor úgy érezzük, hogy a földi pásztorok elhanyagoltak minket, emlékezhetünk arra, hogy a Jó Pásztor közelről ismer bennünket.

A János 10:14-ben görögül az „ismerni” szó a ginōskō, ami azt jelenti, hogy „felismerni, észrevenni”.

Ez sokkal több, mint egyszerű „fejben tudás” vagy  tényszerű ismeret. Ez a szív tudása. Ez olyan, mint egy anya, aki ismeri gyermeke sírását - vagy a legjobb barátok, akik tudják, hogyan fejezzék be egymás mondatait. Ez mély és bensőséges. És azt hirdeti nekünk, hogy az Ő szeretetében látnak minket és biztonságban vagyunk.

Talán úgy érzed, hogy pásztor nélkül vándorolsz ebben a világban, senki sincs, aki vezetne vagy invesztálna beléd. Talán félsz bízni Istenben vagy bárki másban. Kérlek, tudd, hogy Jézus a te Jó Pásztorod akar lenni. Egy Pásztor, aki azzal bizonyította be a szeretetét, hogy életét adta érted, aki meg akar ismerni  és azt szeretné, hogy te is ismerd Őt, és aki át akar vezetni téged ezen az életen a Vele való örökkévalóságba.


Drága Istenem, szeretném, ha ma frissen ülne a szívemre annak az igazsága, hogy ki vagy Te, és mit tettél értem. Hagyni akarom, hogy ez szívem legmélyebb, legszentebb részeibe ivódjon be. Te vagy az én Pásztorom és Megváltóm, az én Megmentőm és lelkem helyreállítója. Bebizonyítottad, hogy méltó vagy a bizalmamra és a dicséretemre, és teljes szívemből akarlak követni Téged egész életemben. Jézus nevében, Ámen.

Why We Can Trust Jesus To Lead Us by Lysa Terkeurst / Kép: pinterest.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések