Napi oltalmam

Míg az evangéliumra emlékezem s azt szívemben forgatom, egyúttal oltalmat is nyerek a gonosz erejével szemben. Ezért mondja azt a Biblia hogy "vegyük fel" és "öltsük fel" az Isten teljes fegyverzetét; a feltöltendő fegyverzet egyes darabjai pedig csupán szinonimái az evangéliumnak. Ha szó szerint fordítjuk a görögből, a következőket olvassuk: "az üdvösség...a megigazulás...igazság...a békesség evangéliuma...a hit...Isten igéje." Mik ezek ha nem az evangélium különböző leírásai? Ha tehát győzedelmeskedni akarok Jézusban, pontosan azt kell tennem, amire egy jól ismert dicséret szövege buzdít: "öltsd fel az evangélium fegyverzetét, öltsd magadra mindet imában."

Maga a tény, hogy Isten felhívja figyelmem az evangélium fegyverzetének ismétlődő felöltésére, azt sugallja, hogy az evangélium védelme nem aktiválódik automatikusan minden reggel. Sőt, ez a felhívás kifejezetten arra utal, hogy könnyen sebezhetővé válok, ha nem ragadom magamhoz újra és újra, és nem vértezem fel magam tetőtől talpig. Ennek pedig nincs is jobb módja annál, mint hogy naponta hirdetem magamnak és úgymond az evangélium "megszállottjává" válok.

"Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az Ördög mesterkedéseivel szemben. Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért..."

Efezus 6, 10-18


 szöveg: Az evangélium keresztények számára, Milton Vincent

fotó: pexels.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések