Először a magdalai Máriának jelent meg, akiből hét ördögöt űzött ki. (Mk 16,9)

A magdalai Mária a félelmetes gonosz áldozata volt. Nem egy, hanem hét ördög szállta meg. Ezek a rémséges lakók sok fájdalmat és romlást okoztak szegény testének, amelyben tanyát ütöttek. Állapota reménytelen és rettenetes volt. Tehetetlen volt, és semmilyen emberi segítség nem használt. Jézus azonban arra járt és kéretlenül ugyan, sőt valószínűleg a démoni lélek ellenállása ellenére hatalommal szólt, és a magdalai Mária lett Jézus gyógyító erejének bizonyítéka. Mind a hét démon elhagyta őt, és soha nem tértek vissza, mert a mindenség Ura kiűzte őket. Milyen csodálatos szabadulás! Milyen boldog változás! Az önkívületből öröm, a kétségbeesésből békesség, a pokolból menny lett.

A magdalai Mária Jézus állandó követője lett. Minden szavát szívébe zárta, minden lépését követte, osztozott küzdelmes életében, emellett nagylelkű segítője is lett; első azok között a meggyógyított, hálás nők között, akik vagyonukkal szolgálták az Urat. Amikor keresztre feszítették Jézust, a magdalai Mária osztozott gyalázatában. Azt látjuk, hogy először a távolból szemléli, de azután közel megy a kereszt lábához. Nem halhatott meg Jézussal a kereszten, de olyan közel állt, amennyire csak tudott, és amikor levették szent testét, megnézte hogyan és hová helyezik. Ő volt a hűséges és vigyázó hívő, ő hagyta el utoljára a sírt, ahol Jézus nyugodott, és ő látta először amikor feltámadt. Szent hűsége miatt láthatta meg először a feltámadott, szeretett Rabbónit (Jn 20,16), aki a nevén szólította, és arra választotta, hogy ő vigye el a jó hírt a félelemtől reszkető tanítványoknak és Péternek.

A kegyelem megszállottként talált rá, és szolgálóvá tette, kiűzte belőle az ördögöket, és megadta neki, hogy megláthassa az angyalokat. Megszabadította a Sátántól és örökre egyesítette az Úr Jézussal. Bárcsak én is lehetnék a kegyelemnek ilyen csodálója!

 
szöveg: C.H. Spurgeon, Reggel és este, napi áhítatok
fotó:  https://iamcharlesbakerharris.wordpress.com/


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések