Három igazság, amit ma minden anyukának tudnia kell

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Efezus 6:10


Anyának lenni nagy megtiszteltetés és értékes ajándék. Ugyanakkor anyának lenni kemény dolog.

Az egyik legnehezebb rész az, hogy segítsünk a gyerekeinknek eligazodni az őket érintő problémákban. Hála Istennek, Isten érzi a fájdalmunkat és ismeri a bánatunkat, és pontosan tudja, hogyan bátorítson minket az Igéje által.

Efezus 6:10-12 azt olvashatjuk: Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.

Ezen írások alapján íme három igazság, amit ma minden anyukának tudnia kell:

1. Isten nem hagyta rád, hogy egyedül neveld a gyermekeidet.

Az Úr nem azt kéri tőlünk, hogy magunkban keressünk erőt, hogy legyőzzük a gyermekeinkkel kapcsolatos problémáinkat. Óriási méretű csatában vagyunk, és Ő arra hív, hogy vegyük fel az Ő páncélzatát. Az Ő fegyverei nem csak ostoba kis javaslatok, amelyek talán működnek, talán nem - ezek biztosak. Az Efézus 6:14-18 leírja őket:

  • "Az igazság öve." Az Isten irántam és gyermekem iránt való szeretetének igazságában kell megállnom.
  • "Az igazság mellvértje." Engednem kell, hogy Isten jósága irányítsa reakcióimat.
  • "A béke evangéliuma." Abban a békességben kell járnom, hogy még ha nem is látom, hogy a dolgok megváltoznak, Isten munkálkodik a gyermekem érdekében.
  • "A hit pajzsa." Hinnem kell Isten időzítésében és útjaiban.
  • "Az üdvösség sisakja." Bíznom kell abban, hogy Isten végső vágya, hogy gyermekeimnek szoros kapcsolatuk legyen Vele, mint Megváltójukkal.
  • "Kard ... amely Isten igéje." El kell olvasnom Isten hozzám intézett szeretetlevelét, és az Igazságot mentőkötélként kell tartanom Isten biztonsága és az én ingatag szívem között.
  • "Mindenféle ima." Úgy kell látnom, hogy az ima az, amihez Isten legbátrabb harcosai először fordulnak.
Ezzel a páncélzattal a helyükön, képesek leszünk megállni, ahogyan az önmagunkon túli erőt felhasználjuk.

2. Nagyobb csata folyik.

Vannak olyan csaták, a gyerekeinkkel szemben, amelyek lehetetlennek tűnnek. A Sátán kiforgatja az igazságot. Elrejti a következményeket. A mi gyengeségeinket szem előtt tartva tervez.

Ezért harcolnunk kell a Sátán ellen. Ő az igazi ellenség. És mivel mi vagyunk a jézusi lányok, miénk a győzelem ereje.

3. Dicsőítéssel és imádsággal harcolhatsz a családodért.

Ó, mennyire szeretném a gyerekeim csatáit azzal megvívni, amit látok. De ez egyszerűen nem elég. Így hát azzal harcolok, amim van, ami elérheti a láthatatlan mennyei birodalmat: a dicsőítésemmel és az imáimmal. Dicsérem Istent azért, aki Ő, és imádkozom érte, hogy távolítsa el a Sátán befolyását a sötét helyzetekben. Az imádsággal és a dicsőítéssel Isten erejét hívjuk segítségül - áthidaljuk a szakadékot a tehetetlenség érzése és a győzelem megtapasztalása között.

Igen, anyának lenni nehéz, de Isten megérti a küzdelmeinket. Mivel Ő, a tökéletes Szülő, az idők kezdete óta vezeti és szereti gyermekeit... azt hiszem, neki vannak a legjobb tanácsai.

Atyám, Istenem, nagyon köszönöm, hogy tökéletesen felkészítettél arra, hogy harcoljak a gyermekeimért. Ma felemelem hozzád imáimat és dicséreteimet, és hiszek abban, hogy hatalmas győzelmet aratok az életükben. Jézus nevében, Ámen.






kép: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések