Gyógyír a bizalmatlanságra

Minden egyes alkalommal, amikor engedetlen vagyok Isten bármelyik parancsolatával szemben, azért cselekszem így, mert az adott pillanatban kétségbe vonom, hogy Istennek bármi jó szándéka lenne a parancsolat mögött. Tényleg a legjobbat akarja nekem? Nem inkább arról van szó, hogy megvon tőlem valamit amitől sokkal jobb lenne nekem? Ilyen és ehhez hasonló kérdések rejlenek minden engedetlenség mögött, akár tudatosan kérdezi az ember, akár nem.

Az evangélium azonban átformálja az Isten parancsolatairól alkotott véleményemet, mert segít betekinteni annak a Személynek a szívébe, akitől a parancsolatok származnak. Amikor elkezdek az evangéliumon gondolkozni, rájövök, hogy ha Isten szeretett engem annyira, hogy a saját Fia életét áldozta értem, akkor bizonyára ugyanez a szeretet áll a nekem adott parancsolatai mögött is. Ha ilyen megvilágításba helyezem Isten parancsolatait és tiltásait, megláthatom igazi valójukat. Mennyei Atyámtól származó segítő jelzőtáblák ezek, aki ezen útmutatók segítségével csak irántam való szeretetéről tesz tanúbizonyságot, és azt kívánja, hogy ezeken keresztül tapasztaljam meg tökéletes teljességét.

Ha az előbb leírtak szerinti irányba terelem gondolataimat, akkor az evangélium teljesen eltöröl minden kételyt Istennel kapcsolatban, és arra bátorít, hogy bizalommal telve járjam az engedelmesség útját.


szöveg: Milton Vincent, Az evangélium keresztények számára

fotó: pexels.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések