Készen állsz az újrakezdésre?

"Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok?"

Ézsaiás 43:18-19

A repedezett járdán állva, a romos, 1940-es évekbeli ház előtt, amelyet nemrég vásároltam meg, éreztem, hogy a projekt súlya egyre jobban rám nehezedik. A mennyezet repedezett volt, a padló nem volt vízszintes, és a maszatos konyhaszekrények leestek a zsanérokról. Néhány ablak betört, mások bedeszkázva, a fürdőszobák pedig... mondjuk úgy, hogy "fúj".
Mégis láttam a benne rejlő lehetőségeket. Volt egy elképzelésem arról, hogy mivé válhatna ez a kis ház. Így hát, miközben a szívemet izgalom és félelem keveréke dobogtatta, suttogtam egy imát: Istenem, vezess engem ezen az úton.
Abban a pillanatban eszembe jutott, hogyan formál és alakít minket Isten, meglátva a bennünk rejlő lehetőségeket, eltávolítva a régit, hogy helyet adjon az újnak. Arra gondoltam, hogy milyen sokszor láttam, hogy ezt tette velem.
Az Ézsaiás 43:18-19 folyamatosan visszhangzott a fejemben: "Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok?"
A következő hetekben és hónapokban a barátom és én felhúztuk az ingujjunkat, és munkához láttunk: falakat bontottunk, padlót téptünk fel, a fürdőszobát és a konyhát kipakoltuk. Minden egyes lépéssel átalakulás történt. Lassan kezdett a ház megváltozni.
Új falakat húztak fel, a szekrények és pultok funkcionalitást nyertek, a friss festék mindent feldobott, a tiszta ablakok napfényt hoztak be, és a modern berendezési tárgyak életet vittek az egykor sivár terekbe. Kemény munka volt, de örömöt találtam a folyamatban, minden egyes feladat a lelki növekedés és átalakulás útját tükrözte.
És végre eljött a nap, amikor ... ott állt a ház teljes szépségében. Ami egykor összetört és elhanyagolt volt, bizonytalan jövővel, az most a kemény munka, a jövőkép és a hit bizonyítéka lett. Belülről kifelé átalakult. Egy új kezdet.
Ahogy körülnéztem a házban, egy nagyon mély teljességet éreztem. Ez nem csak egy projekt volt: A remény, a megújulás és a hihetetlen dolgok szimbólumaként állt, amelyek akkor történhetnek, ha a káoszon túlra tekintünk, és bízunk az Isten által készített jövőben.
Ha a szíved újjászületésre, új kezdetre vágyik, nem kell hagynod, hogy a félelem és a kétség megbénítson. Hívd Istent, hogy kezdje el benned az Ő átalakulási folyamatát, majd fektess be magadba és az új jövődbe, gyűrd fel az ingujjadat, és kezdj el dolgozni, ahogyan Ő hív téged.
Nem számít, mit tapasztaltál, vagy hol vagy most, Isten látja a benned rejlő lehetőségeket. Ő az, aki egy vadonatúj kezdetet ad neked.


Uram, nem szeretem az újrakezdést. Félelmetes és kényelmetlen. De segíts, hogy átalakítsam a szemléletemet, hogy ne érezzem úgy, hogy újrakezdem, hanem úgy tekintsek az ilyen korszakaimra, mint egy új kezdetre, egy olyan helyre, ahol minden lehetséges, és ahol Te mellettem leszel. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/08/13/are-you-ready-to-embrace-your-new-beginning
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-konnyu-hajnal-pirkadat-731082/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések