Így szól az Úr: Álljatok ki az utakra, és nézzetek szét, kérdezősködjetek az ősi ösvények után, melyik a jó út, és azon járjatok, akkor nyugalmat találtok lelketeknek! ...

Amikor nyugalomra gondolok, akkor az a kép van bennem, hogy szombat reggel fél kilencig alhatok a telefon zavaró csörgése nélkül. Sokunkban ehhez hasonló kép él a nyugalomról, de a "Krisztusban való nyugalom" egészen mást jelent. Heny Drummondtól származó idézettel szeretném ezt illusztrálni:

"Két festőművész megfestette a nyugalom fogalmát. Az első egy csendes magányos. hegyekkel körülvett tavat festett. A második művész a vásznára egy mennydörgő vízesést rajzolt, egy törékeny nyírfa hajolt a habok fölé. Az ágak elágazásában, a víz permetétől nedvesen egy vörösbegy ült a fészkén.

Az első festmény csak egy stagnálás volt. A második kép mutatta meg az igazi nyugalmat. Mert a nyugalomnak mindig két alkotó eleme van -- béke és energia, csend és hangzavar, alkotás és pusztítás, vakmerőség és félénkség. Így volt ez Krisztus életében is. Kívülről Krisztus élete a valaha megélt legnehezebb élet volt. Viharok, zűrzavar és Őt mindig elnyelni akaró hullámok vették körül. De a belső élete egy üvegtengerhez hasonlított, mert teljes szélcsend volt jelen. Bármely pillanatban Nála nyugalmat lehetett találni. Akkor is, amikor a vérebek Jeruzsálem utcáin vonszolták végig, Ő a tanítványaihoz fordult, és egy tartós örökséget ajánlott fel nekik, az Ő békéjét."

És Te hogy vagy a mai napon? Egy félelmetes helyzet bizonytalanságában rekedve, egy szakadék felett érzed magad, csakúgy mint a vörösbegy a vízesés felett a fészkében ülve? Ha Krisztust követed, nem valószínű, hogy Ő egy csendes tóhoz vezetett, jó messzire az őrjöngő tömegtől. Minden bizonnyal egy viharban vagy. Őt követve nem lehet stagnálás az életedben. De a morajló hullámok ellenére, a szíved üvegtengerhez hasonlító békére lelhet Krisztusban.

Úr Jézus, időnként a változások viharában érzem magam, sok indulat örvénylik körülöttem. De ez teljesen rendjén van. Én a vihar közepén, a szélvihar szemében vagyok, ahol Te is jelen vagy. Itt nyugalom van. Köszönöm a békét, mellyel megajándékozol engem.

(Forrás: Joni and Friends, Daily devotionals, Real Rest. www.joniandfriends.org/daily-devotional/‎)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések