"A mi levelünk ti vagytok, beírva a mi szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember."

(2.Korinthus 3,2)


Mindig szívdobogtató egy levél, hogy mi minden lehet benne, mennyi jó és mennyi nehéz dolog. A Biblia itt az embert nevezi levélnek. "Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok." Kinek a levele vagy? Mindenki levél, csak az a kérdés, ki írt a szívedbe, az életedbe? 
Veszélyes dolog, ha bárkit engedünk beleírni. A levélen nem látszik át, hogy mit írnak benne, de a testünkön átragyog a tartalom. Vigyázz, mert ismer és olvas minden ember. 
Az ember azzal levelezik, akitől messzire került. Amikor az Isten már nem szólhatott az emberhez, akkor küldte a mennyei levelet. Jézus Krisztus Isten levele. A borítékon át- meg átárad Isten szeretete, tisztasága. Tömegek mentek Jézushoz, az egész lénye, szentsége vonzott. A levél akkor olvasható igazán, ha feltépik a borítékot. Nem tudom, téged, mint levelet, téptek-e már fel? Tökéletesen mindegy, durván tépik-e fel vagy szépen. Bár látnád most, az egyetlen levelet hogyan tépték a Gecsemánétól a Golgotáig, és hogy a kereszten mi jött ki ebből a levélből. "Atyám, bocsáss meg nekik!" Szeretett, akárhogyan is tépték. Még a vak százados is látta: "Bizony, Isten Fia volt!" Még a lator is látta és kérte: "Uram, emlékezzél meg rólam!"
Láttad-e Őt úgy, mint Isten szerelmes levelét?! "Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő Egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Vajon elér-e hozzád ma Isten szeretete? Bár a környezetedben is olvashatna, és ismerhetne minden ember.
Istennek az a célja életeddel, hogy mások számára Jézushoz vonzó levéllé lehess!

(Forrás:Trausch Liza
"...BESZÉDED MEGELEVENÍT...")

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések