Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók.



(Zsoltár 24:1)

Ez a világ az Atyámé. Ezen gondolkodtam, amikor Szerda este hamarabb érkeztem gyülekezetünk imaalkalmára.
A terem hátsó részébe hajtottam a tolószékemet, ahonnan megcsodálhattam Malibu Creek-et. A lankás, zöld pázsit a patakhoz vezet, melyet fák és sás övez.Két hatalmas eukaliptusz fa árnyékot vetett a kertben, és a lenyugvó nap utolsó sugarai a rózsabokrokat simogatták.(Igen, Kaliforniában még novemberben is vannak rózsák.) Fél órán keresztül próbáltam aprólékosan elraktározni a szívemben a fenyőfákat, a tiszafa cserjéket, a virágokat, a rózsákat, a nyulakat és a madarakat. A látvány minden egyes részén elidőztem, és megköszöntem Istennek a csodálatos változatosságot a teremtésben.
Milyen jó így kezdeni a Szerda esti ima alkalmunkat! És milyen jó emlékezni arra, hogy ez a világ nem azoké akik igyekeznek felforgatni azt. Nem a hatalmas brókerek tulajdona. A különböző országok sem irányítják és a bankok sem finanszírozzák. A terroristák nem tudják elpusztítani, és az Egyesült Nemzetek Szövetsége sem tudja a békéjét megteremteni. Kodak lehet, hogy megpróbálja a színeket megragadni, és az A&M Stúdió a hangjait rögzíteni, ...de ez a világ mindenképpen az én Atyámé. Az este a rózsák között ismét rádöbbentem erre.
Öltözz fel ha szükséges, és menj ki a természetbe, szemléld a téged körülvevő látványt az Atya világából. Lassan nézz körül, vedd észre az apró csodákat és apró részleteket, melyet a Hatalmas Művész odahelyezett. Ezután dics
őítsd Őt mindezért.
Teremtő Isten, olyan sok szépséget helyeztél a teremtett világ minden részletébe, hogy ha egy apró kis darabkáját is csodálva szemlélem, mindig megrendülök. Köszönöm, hogy ez valóban a Te Világod, senki más nem rendelkezhet felette. Nagyon hálás vagyok, hogy mindezt értünk teremtetted. Kérlek, taníts meg, hogy mind inkább észrevegyem azt a sok csodát és szépséget, mellyel körülvettél engem.


(Forrás: Joni and Friends, Daily devotionals, This is My Father's World)

Fernando Ortega: Ez a világ az én Atyámé...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések