Akkor kinyílnak a vakok szemei, és megnyílnak a süketek fülei. Szökellni fog a sánta, mint a szarvas, és ujjong a néma nyelve.

(Ézsaiás 35:5,6)

Dale fellépett az emelvényre, magával cipelve egy hihetetlenül nagy könyvet vastag lapokkal. Amíg a mikrofont beállították számára, Dale fellapozta a könyv közepét. Megigazította fekete szemüvegét mintha látna, és elkezdett olvasni: "Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket! Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek, íme, jön Istenetek, !"

Azonnal felismertem az ismerős szakaszt az Ézsaiás könyvének 35. fejezetéből. Dale hatalmas, ormótlan könyve Braille írással írt Biblia volt. De nem tartalmazta az egész Bibliát. A kötet, amelyet ezen a reggelen magával hozott, az Ószövetség néhány könyvét foglalta magában, mert Dale nem bírta volna el az egész könyvet!

A vak ember folytatta a felolvasást, kezét szorosan a laphoz szorította, és ujjai állandóan tapogatták a pontokat és dudorokat. Tekintélyt parancsolóan szólt a hangja. Néha megállt egy pillanatra, amikor ujjai egy-egy tűzőkapocshoz érkeztek. (ő így húzta alá a verseket a Bibliájában)

Dale nagyon aprónak tűnt a hatalmas könyv és a még hatalmasabb emelvény árnyékában. De az én szememben mégis óriásira nőtt. A Biblia úgy tűnt, hogy nagyon értékes Dale számára, még a hatalmas erőfeszítést is vállalata ami a könyv cipelését, olvasását, és a versek aláhúzását jelentette. Az ölemben heverő Bibliámra tekintettem. Tudtam, hogy ezután más szemmel fogok ránézni.

Számodra mekkora érték a Biblia? A Mennyei Atyánkkal való értékes kapcsolódási lehetőségként tekintesz rá? Olvasd el az egész 35. fejezetet az Ézsaiás könyvéből, és ízlelgesd Isten szavát, mert belőle igazság és remény árad.

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy annyira szeretsz bennünket, hogy kijelented Önmagad az Íráson keresztül. Segíts kérlek, hogy egy megfrissült hozzáállással olvassam szavaid a mai napon.

 (Forrás: Joni and Friends: Daily devotionals, Opening Eyes
 http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések