24 gyertya

Tulajdonképpen szeretem én az adventet. A várakozást. Készülődést a karácsonyra. A vasárnapi gyertyagyújtást a koszorún, hogy már kettőt, már hármat… és mindjárt itt van a Szenteste.


Elképzelek egy téli estét, puhán csendeset; meleg szobában, sötét fa asztalon egy ezüsttálca, rajta huszonnégy kis mécses. Mindennapra egy. Pici lángjuk együtt világítja meg a szobát, a szemeket. Visszagondolás, elcsendesedés, és igen, várakozás.


A következő hetekben szeretnénk mindennap meggyújtani veled egy kis gyertyát – megosztani egy-egy gondolatot, rövid írást ilyenkor, advent alatt. Hétköznapi szavakkal egyszerű üzeneteket: néha vicces, néha szomorú történetet, jellemzően ünnep előtti bosszúságot, vagy egy apró élményt, ami a lelkünket gazdagította. Ne számíts nagy tanulságra, ékes szavakra, semmi látványos csillogásra, lobogó tűzre; mi csak egy kis mécsest tudunk gyújtani. De reméljük, ahogy a picike, imbolygó fény is bemutatja a Tüzet és a Fényt, mi is be tudunk mutatni valamit abból, aki a Világosság az életünkben.


Készen állsz? Kezdhetjük az első gyertyával? A gyufa serceg és…



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések