A megtérésben és a nyugalomban van a ti megváltásotok, csendben és bizalomban a ti erőtök

Ézsaiás könyve 30. rész, 15.vers/b (angol fordítás szerint)


Vannak olyan napok, amikor szeretném a "Szükségem van Rád minden órában" című ének szavait átírni, valahogy így: 

Szükségem van Rád, Ó mennyire szükségem van Rád!

Minden percben szükségem van Rád,

Kérlek, áldj meg engem Megváltóm,

Most jövök Hozzád.



Micsoda megnyugvást jelent Jézus utáni vágyunk! Bizonyára neked is voltak olyan napjaid, amikor úgy érezted, hogy szorosan mellette kell maradnod minden percben, annak is minden másodpercében. Ilyenkor én mindig szakítok időt magamnak, hogy egyedül Vele lehessek. Nem veszem fel a telefont. Az ebéd meghívásokat lemondom, és bezárom az irodám ajtaját, hogy Istennel időt tölthessek.

Csodálatos dolgok történnek az Úrral töltött csendességben és magányban . Figyeld csak meg a feljegyzéseket:

Mózes egyedül volt a pusztában, amikor az Úr megjelent neki az égő csipkebokorban. Pál egyedül volt Arábia sivatagában, amikor az Úr személyes utasításokkal látta el, miként prédikáljon. Mária egyedül volt, amikor egy angyal meghozta neki az üzenetet, hogy ő fog életet adni a Megváltónak. Ézsaiás egyedül volt, amikor az Úr elhívta a szolgálatra. Elizeus egyedül volt, amikor a próféta köpenye a vállára esett. Ne felejtkezzünk el Jánosról sem Páthmosz szigetén, amikor a csodálatos látomásokat megkapta. Józsué, Jákób és Dániel is kapott személyesen Istentől Igéket, amikor időt szántak arra, hogy Vele időt töltsenek.

Ha szükséged van Istentől jövő személyes üzenetre, útmutatásra, segítségre és reményre, akkor különíts el a napi beosztásodban olyan időt, amit csak Vele töltesz. Számíthatsz arra, hogy Ő szólni fog hozzád. Vezetés és valódi közösség csak a magányban eltöltött órákból származik, amikor azt mondod az Úrnak "Szükségem van Rád."


Atyám, köszönöm, hogy megmutattad az Igéből, hogy milyen hűségesen találkoztál gyermekeiddel, amikor a magányukban erre vágytak. Nekem is szükségem van arra, hogy Te egyedül legyél az én megnyugvásom, a vezetőm, és a reménységem forrása. Kérlek, találkozz velem is, amikor időt különítek el arra, hogy Veled lehessek.




(Forrás:Joni and Frieds Daily devotionals. November 17, 2013. Being Alone,http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések