A tökéletes béke lehetséges

" Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel tebenned bízik.."

Ézsaiás 26:3

Veszélyes talaj, ha az Igazság helyett az érzelmeinkre tekintünk, hogy lelkünket megnyugtassuk.
Ennek szemléletes ábrázolását láttam néhány évvel ezelőtt, amikor átalakítottuk a házunkat. Meghívtam egy barátomat, és kikértem a szakértői véleményét. De amikor ő komoly aggodalommal a plafont kezdte bámulni, tudtam, hogy valami nincs rendben. Az egyik fő gerendát rosszul javították ki, és nem volt képes elegendő tartást biztosítani - ezt bizonyította az emeleti, megereszkedett padló.
Látva azokat a törött deszkákat, amelyek alig tartottak bármit is, úgy éreztem, hogy Isten bepillantást engedett a bennem lévő instabil helyekre. Ez egy szeretetteljes figyelmeztetés volt, hogy az Ő jóságát ne az alapján értékeljem, hogy mit érzek épp az adott pillanatban.
Miért? Mert az érzések törékeny kellékek. Csak az Igazság szilárd, változatlan és stabil. A hitünknek akkor is tartania kell minket, amikor úgy érezzük, hogy az élezünk szétesik.
Ezzel elérkeztünk a mai legfontosabb bibliai szakaszunkhoz. Ézsaiás 26. könyve arra az erőre összpontosít, amelyet Isten ad népének, hogy az elérhesse céljait.
Először is, tudnunk kell, hogy Ézsaiás 24-27 megértésének egyik kulcsa annak felismerése, hogy a próféta mindig előre tekintett. Ézsaiás tudta, hogy bár a dolgok most nem néznek ki jól, de Isten megígéri nekünk, hogy az Ő tervei jók. Isten arra a napra szeretne elvinni minket, amikor a halál eltűnik, és Ő letöröl minden könnyet népe szeméről (Ézsaiás 25:8). Ő rendelte el a mi békességünket (Ézsaiás 26:12).
De nem csak az örökkévalóságban ígért nekünk békét. Ézsaiás elmondja, hogyan tapasztalhatjuk meg és járhatunk erőben és békességben ma is: "Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel tebenned bízik. Bízzatok az Úrban örökké, mert az Úrban, Jehovában, örök kőszálunk van." (Ézsaiás 26:3-4)
A héber „támaszkodni” szó jelentése „megerősíteni, fenntartani, támogatni”. Más szavakkal, azok, akiknek elméjét az Istenbe és az Ő Igazságába vetett bizalom teljesen megerősíti, fenntartja és támogatja, tökéletes békében lesznek. Ez mindent átfogó békét jelent. Ez Istentől származik, az Ő bennünk lakozó Lelkének ereje által, amely erőt ad nekünk ahhoz, hogy szembenézzünk bármivel, ami az utunkba kerül.
Ez nem azt jelenti, hogy a körülményeink békésnek fognak tűnni, hogy minden párkapcsolati problémánk és nehézségünk hirtelen jobb lesz, vagy hogy minden imánk hirtelen meghallgatásra talál. De elménket Isten Igazságával tudjuk stabilizálni, ahelyett, hogy a félelem, a szorongás és a legrosszabb esetre vonatkozó forgatókönyvek gondolatai árasztanák el.
Az Isten, aki megmentette Dávidot Saultól (1Sámuel 23), aki kettéválasztotta a Vörös-tengert, hogy a zsidók biztonságban átkelhessenek rajta (2Mózes 14), és aki Ézsaiáson keresztül erőt ígért népének, ugyanaz az Isten, akire az életedet is rábízhatod.
Isten mindig többet tesz, mint amit te tudsz, és egy olyan jóért dolgozik, aminek egy nap majd örülni fogsz.


Drága Uram, segíts, hogy a világ összetörtségében is szem előtt tartsam jóságodat. Rájövök, hogy szememet Rád és Igéd Igazságára kell szegeznem. Köszönöm Neked a békességet, amelyet Te adsz nekem. Azt szeretném, hogy biztonságomat Benned találjam meg - az én változatlan, tagadhatatlanul jó és megkérdőjelezhetetlenül szerető Istenemben. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/09/03/perfect-peace-is-possible
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/haz-asztal-ablak-fa-12722038/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések