Jó cselekedetekre megváltva

 Isten célja az evangéliummal nem csupán az én életem megmentése volt, hanem hogy - immár megváltva - én magam is munkába álljak az ő dicsőségére.

A Biblia azt tanítja, hogy Krisztus azért váltott meg engem, hogy "jó cselekedetekre" törekedjek. Isten napról napra munkálkodik bennem, vágyat keltve és erőt adva arra, hogy én pedig neki és az ő tetszésére munkálkodjak. Igaz, hogy kegyelem által van üdvösségem, nem a cselekedeteim miatt, mégis azt mondja az Ige, hogy én Isten alkotása vagyok, "akit Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint" éljek.

Mivel természetem szerint lusta vagyok, ezért általában nem hoz izgalomba a munka lehetősége. De minél inkább magamévá teszem Isten értem végzett megváltó munkáját, annál inkább megragadom azokat a cselekedeteket, amelyekre Isten megváltott. És miközben keményen dolgozom azon, hogy ezekkel a cselekedetekkel mások javát szolgáljam, átélem Jézus szavainak igazságát: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni." Krisztussal együtt kijelenthetem: "Az én eledelem az, hogy teljesítsem annak akaratát, aki elküldött engem, és bevégezzem az ő munkáját." Az evangélium motiválta cselekedetek úgy táplálják a lelket, ahogyan az étel a testet. Felfrissítenek, megerősítenek, örömöt és áldást hoznak számomra sokkal inkább, mint azoknak, akiknek szolgálok. Az evangélium jó hírében tehát az is benne áll, hogy Isten ilyen jó cselekedeteket készített el számomra.

Az, hogy az evangéliumot naponta hirdetem magamnak, nemcsak Isten irántam való szeretetére emlékeztet, hanem arra is, hogy Isten mennyire örömét leli azokban a cselekedetekben, amelyekre megváltott. Amikor a keresztre nézek, látom a jutalmat, amit Isten előre elkésztett számomra ezekben a cselekedetekben. Milyen értékesek ezek a cselekedetek, ha Krisztus életét adta azért, hogy én megtehessem őket! És milyen becsesek mindazok, akik felé ezek a cselekedetek irányulnak, ha Krisztus életét adta azért, hogy részesülhessenek benne!

szöveg: Milton Vincent, Az evangélium keresztények számára

fotó: pexels.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések