Isten változatlan tervei

Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. Példabeszédek 16:3


A napom tökéletesen meg volt tervezve, egy óra íróasztalos munkával kezdődött, amit egy hajvágás követett. A férjemmel 11 órakor találkoztunk az adószakértőnkkel, majd együtt ebédeltünk, mielőtt találkoztam egy kollégámmal, akivel egy projekten dolgoztam a délután hátralévő részében. A napirendem olyan rendezett volt, mint a naptáram bejegyzései.

Aztán a dolgok összekuszálódtak.

Az adózási időpontunk egy helyett négy órát vett igénybe, így a délutáni projektet le kellett mondanunk. A találkozó alatt több sms-t zsonglőrködtem le, ami három váratlan eseményt eredményezett a következő napra.

Én a rutin megbízhatóságából táplálkozom. De vannak napok, amikor úgy érzem, hogy állandóan változik az életem, mert a terveim keresztezik egymást olyan élethelyzetekkel, amelyekre nincs ráhatásom. A szépen rendezett naplóm rendetlenné válik áthúzott tételekkel és a margóra szorított új tervekkel.

A lányom azt mondja, hogy a hadseregben van erre egy kifejezés - angolul „flexicute”, ami azt jelenti, hogy rugalmasan végrehajtani. De a "rugalmasan végrehajtás" fárasztóvá válik a számomra, és kísértésbe esem, hogy azt kiáltsam a világnak: „Nem lehetne, hogy a következő órában az én vázlatom szerint csináljuk a dolgokat?”. Azt mondtam, hogy „kérem”?”

Hálás vagyok a Zsidókhoz írt levél 13:8-ért, amely emlékeztet minket arra, hogy „Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz” (NIV).

Amikor minden és mindenki más (OKÉ, én is) "rugalmas végrehajtás" üzemmódban van, Isten soha nem változik. Az Ő jelleme ugyanaz marad. Nem tesz ígéreteket a szájára, majd nem változtatja meg azokat.

Mégis, nem ismerhetem tervének részleteit; az én feladatom, hogy felfedezzem, mi bontakozik ki, és bízzak benne, ami rejtve marad. De holnap is felkel a nap, a növények nőni fognak, és a hegyek még mindig állni fognak. Ő gondoskodni fog a szükségleteimről, és Ő kimeríthetetlenül szeret, még akkor is, ha hangulatom és elmém megváltozik az összekuszált terveimre reagálva.

Talán ez az üzenete a maszatos, összefirkált naptáramnak. Minden alkalommal, amikor a napirendem megbízhatatlanságával foglalkozom, a menny felé tekinthetek, és megköszönhetem Istennek, hogy megbízhatóan szövi és dolgozza ki szívem terveit, mindezt az Ő dicsőségére és az én érdekemben.

Mivel Ő annyira megbízható, bátran megtehetem azt, amit a Példabeszédek 16:3 parancsol: „ Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid.” Amikor a terveim nem úgy alakulnak mint ahogy én elterveztem, hátradőlhetek, és bízhatok abban, hogy Isten és én egyszerűen csak jobbra fordultunk, így elindulhatunk abba az új irányba, amelyet Ő szán nekünk.

Még csak most kezdődött a napod, és a napirended máris megváltozott ahhoz képest, amire számítottál? Lélegezz mélyeket, és add át tevékenységeidet és szándékaidat az Úrnak. Hagyd, hogy Ő irányítsa lépteidet arra, amit ma eltervezett számodra.

Uram, most átadom Neked a napom óráit. Terveket készítek, de nem ragaszkodom hozájuk, és arra számítok, hogy Te irányítasz engem, és úgy változtatom meg az irányt, ahogy Te gondolod a legjobbnak. Jézus nevében, Ámen.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések