Pihenj, mielőtt készen állsz



”És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte el. Így lett este, és lett reggel: első nap.„
‭‭1Mózes‬ ‭1‬:‭5‬ ‭




Ez minden olyan nőnek szól, aki úgy érzi, hogy mindent el kell végeznie, mielőtt megpihen.

Sokan közülünk megvárják, amíg végez vagy befejezi a munkáját, mielőtt pihen. De ez a pillanat nem jön el életünk végéig.

Meg vagyunk győződve arról, hogy a szennyest ki kell mosni, minden sms-t meg kell válaszolni, a gyerekeket el kell rendezni , és minden fontos e-mailt meg kell válaszolni. Mielőtt megpihenünk, meg kell ragadnunk a következő hetet, meg kell terveznünk a következő dolgot, és be kell fejeznünk a mosogatást.

Ezért vagyok hihetetlenül hálás a pihenés legelső látomásáért, amelyet Isten a Teremtés könyvében vetett elénk.
Rögtön azután, hogy Isten megteremtette a nappalt és az éjszakát, a szó szerinti fényt és sötétséget, valami érdekeset tett. Itt, mindennek az alapjában megcserélte a sorrendet: A nappal-éjszaka sorrendről áttért az éjszakára, majd a nappalra.

”És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte el. Így lett este, és lett reggel: első nap.„

‭‭1Mózes‬ ‭1‬:‭5‬ ‭


Ez megváltoztatja az életüket azok számára, akik úgy érzik, hogy ki kell érdemelni a pihenést.

Amikor a mi szándékos és teremtő Istenünk megszólaltatta a nappalt és az éjszakát, az eredeti sorrend a nappal, majd az éjszaka volt. De az 1Mózes 1:5-ben mintha elővette volna az Uno fordított kártyát, és hirtelen úgy említette volna a kettőt, hogy "este, és ... reggel".


Az egyik lehetséges következtetés itt az, hogy az emberek számára, akik Isten teremtésében élnek, az éjszaka és a pihenés következik először. Aztán a munka. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen félreértettük Isten szándékát a hét végi szombattal kapcsolatban (1Mózes 2:2). De rámutat arra az igazságra, hogy nem dolgozhatunk üres tankból.

Már a kezdetektől fogva látjuk, hogy Isten enyhíti félelmeinket és aggodalmainkat azzal kapcsolatban, hogy vajon ki tudjuk-e valaha is érdemelni a pihenésünket. Nincs olyan lista, amit be kell fejeznünk, mielőtt elfogadjuk a pihenés ajándékát, amelyet egy jó és szerető Atya kínál nekünk. Van este és van reggel; van pihenés és van munka. Isten minden teremtett rendjének felépítésében azt mondhatnánk, hogy szándékosan úgy sorolta be a pihenést, hogy az mindenféle ébrenléti tevékenység előtt következzen.

Így szakítunk azzal a hazugsággal, hogy nem pihenhetünk addig, amíg a munkánkat be nem fejeztük, és megkapjuk azt az igazságot, hogy nem leszünk képesek jól dolgozni, amíg nem pihenünk.

Amikor megpihenünk, szaván fogjuk Istent, bízva abban, hogy a törekvés megszűnik.

Amikor megpihenünk, leromboljuk az emberek tetszésének, a félelemnek és a perfekcionizmusnak a hamis bálványait.

Amikor megpihenünk, mielőtt a munka végére érnénk, hangosabban hirdetjük Isten hűségét, mint a saját gyümölcsözőségünket.

Az Ő Királysága akkor jön el, amikor az Ő akarata beteljesedik, és az Ő Királysága akkor jön el, amikor a lányai megpihennek.

Istenünk, köszönjük, hogy a teremtésben és Jézus életében pihenést modelleztél számunkra. Köszönjük, hogy a pihenést nekünk, gyermekeidnek adod, mint a kegyelem és a megkönnyebbülés ajándékát. Kérlek, segíts, hogy elfogadjuk az ajándékot, és ne próbáljuk meg kiérdemelni. Segíts nekünk, hogy szakítsunk a törekvéssel! Jézus nevében, ámen.




Forrás:
By Jess Connolly
Rest Before You’re Ready
April 10, 2024 Daily Devotion

Fotó: Canva.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések