A Kereszt nem csak a Húsvétról szól

Annyira örülök, hogy a kereszt nem csak húsvétkor van jelen az életünkben...

Hiszen a kereszt egy olyan hely, ahol letehetjük minden nehéz kérdésünket, vívódásunkat és fájdalmunkat. Egy hely, ahol lerakhatjuk minden bánatunkat, sérüléseinket és szomorúságunkat. Egy hely, ahol letehetjük az összes "Nem értem" és "Miért Isten" kérdésünket, és az összes "Segíts Jézus" imánkat.
Ez az a hely, ahol akárcsak Habakuk, mi is úgy állhatunk, hogy lehetőségünk van meghallani Istent. Egy hely, ahol Ő soha nem fordul el tőlünk, nem hagy figyelmen kívül és nem feledkezik meg rólunk. Egy hely, ahol mindig azt tapasztaljuk, hogy Isten maximálisan odafigyel ránk.
De ez nem minden, amit ott találunk ennek a keresztnek nevezett kegyetlen kinézetű dolognak az árnyékában. Ez az a hely, ahol letesszük azt a terhet, amit gyakran bűnnek nevezünk, és ahol végül megbocsátást és reményt találunk arra, hogy újra megpróbáljuk. Minden. Egyes. Alkalommal.
Ez az a hely, ahol azért tudjuk letenni, mert éppen ott, azon a helyen, Jézus felvette azt. Mindent. Az úgynevezett jót, a rosszat, és a kifejezetten csúnya dolgokat. Fogta az egészet, és pontosan arra a helyre szögezte, ahová te érkezel. Térdelve. Az a hely, ahol magára vette és teljes mértékben kifizetett bűntartozásunkat.
A hely, ahol megbocsátást, szabadságot és felemelő tapasztalatot szerezhetünk, ahol mindent újrakezdhetünk.
Egy hely, ahol megváltásunk, helyreállításunk és átalakulásunk kezdetét veszi.
Egy hely, ahol Kegyelem, irgalom és megváltás vár ránk.
Talán ez a fogságnak nevezett hely volt az, ami Habakuk korában Izrael fiai számára olyan idegennek és kegyetlennek tűnt, de végül Isten egyik legnagyobb művének a helyévé vált, mert itt fedezték fel újra az Istenhez vezető utat. Nem gondolod, hogy ez a fogság nagyon hasonlít a kereszthez? Hiszen Jézus nélkül a bűn fogságában élnénk mindannyian.
Nem, a kereszt nem csak húsvétra való, hanem egy olyan hely, amit mindannyiunknak gyakran meg kell látogatnunk. Az év minden napján, még ezen, a mai napon is. Minden élethelyzetünkben és minden gondolatunkkal. Igen, mindennel, beleértve az összes szívszorító kérdésünket is.
Testvérek, van hová mennünk. Mindig. Válaszokért, reményért, gyógyulásért, gondviselésért, mert Krisztusnál még szívünk legmélyebb vágyakozása is értelmet nyer.
Néha mindazok az átélt események, amelyek kérdésekre és vívódásra késztetnek bennünket, éppen azok a dolgok lesznek, amelyek nem csak térdre kényszerítenek bennünket, hanem a legtisztább képet adják Isten irántunk való szeretetéről.
És a kereszt lábánál még mindig folyik a vér, és még mindig van remény, mert a kereszt nem volt a vég.
 Ez az a hely, ahol Isten nagyszerű terve elkezdődött kibontakozni.

Forrás: Ruth 2:16 Girl




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések