Nagy és kicsi csodák

De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad. Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted."

Máté 17:27

Ha össze kellene állítanod egy listát az összes nagy teremtési csodáról, amit Jézus tett, mielőtt a földre jött, mi lenne rajta? Az én listámon szerepelnek a galaxisok, a fekete lyukak, a naprendszerek, a gravitációs törvény, a termodinamika törvénye, a légkör, az aszteroidaöv, a csillagképek és a fotoszintézis. Ezek mind Isten méretű csodák.
Amikor ugyanez az Úr Palesztinában élt, kisebb csodákat tett: elszárított egy fügefát; megtalálta az érmét a hal szájában; meggyógyította Péter anyósát a lázból; visszaadta egy férfi kezét. Hatalmas csodákat tett, de más sebességgel és kisebb léptékben, mint amikor a világmindenséget teremtette.
C. S. Lewis azt mondta, hogy az Úr földi csodái ugyanannak a történetnek a kis betűkkel való újramondása, amely az egész világegyetemre van írva olyan nagy betűkkel, hogy egyesek nem is láthatják. Milyen izgalmas felnézni az égre, és felismerni, hogy egy személyes Isten személyes módon teremtette mindazt, amit látunk. A csillagok, a napok és a galaxis az ő hatalmának és személyiségének lenyomatai. És ugyanez a teremtő Úr szeret téged és engem.
De úgy gondolom, hogy a csodák közül a legmegdöbbentőbb az lesz, amikor felemel minket, és földi testünket olyan dicsőséges testté alakítja át, mint amilyen az Urunké volt. Beszéljünk erről a csodálatos hatalomról! A gravitáció törvénye a feje tetejére fog állni, és a halottak feltámadása az egész világegyetemre olyan nagy betűkkel lesz írva, hogy mindenki láthatja majd.


Ma este nézzetek fel az égre. Még ha felhős is az ég, akkor is csodálatos az egész. Gondolkodjatok el azon, milyen nagyszerű Isten teremtése, beleértve benneteket is.


Joni Eareckson Tada: Big and Small Miracles
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tajkep-ejszaka-viz-ur-1025469/

Megjegyzések

  1. Hálás vagyok jó Uram mindenért, amit teremtettél, mindenért amiben engem is részeltettél az elmúlt 59 évben! Köszönöm az elmúlt életem minden pillanatát, hogy sosem hagytál magamra, mindig ott voltál és tudom, hogy ezután is ott leszel, egy imányira! Segíts meg ezt soha el nem felejteni, hálát adni a múltért, a jelenben, és Reád bízni azt, ami ezután következik. Áldd meg jó Uram életemet ezután is, tarts meg nagy kegyelmedből, Jézusom érdeméért! Ámen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖSZÖNÖM AZ ÉLETET ÉS A CSALÁDOM MINDEN TAGJÁNAK ÉLETÉT!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések