Egy igazán nagy örökség

"...világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között."

Efézus 1:18

Egy egész hónapnyi vasárnapot el lehetne tölteni azzal, hogy elgondolkodunk mindarról, amit Jézus biztosított számunkra. Erről beszél a mai Szentírás - az örökségünkről.
Minden a kertben kezdődött Ádámmal és Évával, és az engedetlenségükkel. Elvesztettük az ártatlanságot és az uralkodáshoz való jogunkat - igazából mindent. Istennek azonban volt egy terve, egy terv, amely magában foglalta a keresztet.
De várjunk csak... Jézus sokkal többet tett a kereszten, minthogy visszavásárolta az ártatlanságunkat. Nem csak azért vásárolta meg a megváltásunkat, hogy visszakerülhessünk a kertbe, és újra Ádám mellé állhassunk. Hála az égnek, Isten ennél sokkal többre gondolt. Az Atya csodálatos terve az volt, hogy nem Ádámmal, hanem Krisztussal együtt örökösökké váljunk. Nem Ádám ártatlanságát nyerjük el, hanem Krisztus igazságosságát! Mert " amilyen a vétek, olyan a kegyelmi ajándék is. Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra." (Róma 5:15) 
Ha Istennek csupán az lenne a szándéka, hogy visszaállítson bennünket az Édenkertben uralkodói állapotunkba, akkor Ádámhoz hasonlóan mi is Isten gyermekei lennénk, és uralnánk a földet. De mint az Úr Jézusban hívők, vadonatúj teremtés vagyunk. Örökségünk idősebb testvérünkkel, Jézussal együtt azt jelenti, hogy nemcsak az új földön, hanem az új égbolton is uralkodni fogunk. Az egek minden kincse, amely az Úré, egy napon a miénk is lesz.
Ádám és Éva soha nem remélhette ezt. Az ő állapotuk a boldogság és az ártatlanság állapota volt. Számunkra azonban az öröm és az igazságosság biztosított. Mi sokkal többek vagyunk, mint Ádám társörökösei. Annyi minden történt a kereszten, amiért hálát adhatunk Istennek. Szánjatok rá néhány percet, hogy ezt megtegyétek.


Atyám, érintsd meg a szívemet, hogy hálám bőséges legyen mindazért, amit tettél.


A Really Big Inheritance, Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver, 1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szikla-vallas-vallasi-hivo-13730255/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések