Kedveli népét az Úr. Zsolt 149,4

 Milyen mindenre kiterjedő Jézus szeretete!

Népének életében nincs semmi, amiről ne tudna, jólétükkel kapcsolatban nincs semmi, ami ne lenne Neki fontos. Hívő Testvérem! Ő nemcsak a halhatatlant látja benned, hanem a halandót is. Ne tagadd, és ne kételkedj benne: Nektek pedig a fejetek hajszálai is mind számon vannak tartva (Lk 12,7 és Mt 10,30); Az Úr megerősíti annak az embernek lépteit, akinek útját kedveli. (Zsolt 37,23) Szomorú lenne ha a szeretet palástja nem takarná be minden szükségletünket, mert micsoda kár esne bennünk ott, ahol nem lennénk az Úr kegyelmes oltalma alatt!

Hívő Testvérem! Hidd el, Jézus szíve még a legapróbb dolgaidat is számontartja. Gyengéd szeretete olyan hatalmas, hogy mindennel bátran fordulhatsz hozzá. Ha valami bánt, az Őt is bántja, és mint apa a gyermekein, úgy könyörül rajtad. Isten Fia szívén hordozza szentjeinek legjelentéktelenebb ügyeit is. Micsoda szív, amely nemcsak egyenként tud népének tagjairól, hanem tud mindegyikük számtalan, különböző ügyeiről is!

Keresztyén Testvérem! Meg tudnád mérni Krisztus szeretetét? Gondold meg, mit adott neked! Megigazultál, Isten gyermekévé fogadott, megszentelt, és örök életet kaptál. Jóságának gazdagsága kikutathatatlan; soha nem leszel képes elbeszélni, de még felfogni sem, milyen határtalan Krisztus szeretete! Félszívvel viszonozzuk ezt a nagy szeretetet? Vagy hideg maradjon a szívünk? Jézus csodálatos szeretete és gyengéd gondoskodása csak halvány viszonzásra és késlekedő elismerésre találjon? Én lelkem, hangold hárfád húrjait örvendező háladalra! Kelj örömmel, mert nem vagy elhagyatott idegen, hanem kedves gyermek, akit Ura figyelemmel kísér és szeret, akiről gondoskodik, és akit oltalmaz!

szöveg forrás: C.H.Spurgeon, Reggel és este, napi áhítatok

fotó: Vidákovics Martina


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések