Növekvő áldások

" Az erre így szólt: Jól van, jó szolgám, mivel hű voltál a kevésen, legyen hatalmad tíz város fölött."

Lukács 19:17

Szeretem Istent szolgálni. És ha hűségesek vagyunk a földi szolgálatban, a mennyei kincsük ezzel arányosan fog nőni. Nem, ezt visszavonom. Nem arányosan fog növekedni. Isten ehhez túl nagylelkű. A szolgálatunk teljesen aránytalanul fog növekedni. Nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy elolvassuk a képletet, amelyet Jézus a mennyei példázatában, a Lukács 19:17-ben ad.
Olvassuk csak el újra. Tíz város? Cserébe a hűségért egy nagyon kis dologban? Nem csak kicsi, hanem nagyon kicsi? Hűha! Amikor az áldásról van szó, Jézus túllép az alapvető matematikán, és lerántja a leplet a számtanról. Azok, akik ezen a földön néhány apró dologban hűségesek, abban az örömben és kiváltságban részesülnek, hogy sok-sok dolog fölé kerülhetnek. Hűséges vagy a házasságodban vagy a küldetésedben? Még ha csak kis dolgokban is? Isten már exponenciálisan gondolkodik, mint a "tíz város" egyenletében. Ő nagylelkűen a n-edik fokig fogja emelni a szolgálatra (és ezáltal az örömre) való képességedet. Minél hűségesebb vagy ebben az életben, annál nagyobb felelősséget kapsz az eljövendő életben.
Ha ekkora felelősség megrémít ne ess pánikba. Ő majd alkalmassá tesz téged a mennyei feladatodra. És aggódsz amiatt, hogy elfáradsz? Inkább a pihenés helye lenne a mennyország? Az lesz! " A szombati nyugalom tehát még ezután vár az Isten népére. Aki ugyanis bement az Isten nyugalmába, maga is megnyugodott a munkáitól, mint Isten is a magáétól." ( Zsidók 4:9-10) A mennyben a szolgálatod teljesen nyugodt lesz. Elfoglaltabb leszel, mint valaha, mégis teljesen békében leszel. Tökéletesen aktív, mégis örökké békés.


Segíts, Uram, hogy hűséges legyek a rám bízott apró, de fontos ügyekben. És előre is köszönöm, hogy elismered alázatos földi szolgálatom.

Exponential Blessings
More Precious Than Silver
Joni Eareckson Tada
1998
Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/no-kez-iras-matematika-714699/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések