Mondjátok az igaznak hogy jó dolga lesz.

 Mondjátok az igaznak hogy jó dolga lesz. Ézs 3.11

Az igazaknak mindig jó dolguk van. Ha azt mondaná Ézsaiás, "mondjátok az igaznak hogy jólétében jól lesz dolga", akkor azért kellene hálásnak lennünk ezért az ígéretért, mert a jólét veszedelmekkel jár, és nagy kegyelmi ajándék, ha csalárdsága nem bántja az embert. Vagy ha az volna megírva, hogy az igaznak jó dolga van, ha üldözés éri, akkor a magatartás ígéretéért kellene hálásnak lennünk, hiszen nehéz elviselni az üldözést. Ha azonban nincs megadva, hogy milyen időre vonatkozik az ígéret, akkor mindig érvényes. Isten ígéreteit mindig a legtágabb értelemben kell fogadnunk. Az év kezdetétől a végéig, az első esti árnyéktól a hajnalcsillag ragyogásáig, minden helyzetben és minden körülmények között jó dolga lesz az igaznak.

Annyira jó dolga van, hogy jobbat elképzelni sem tudnánk: jó tápláléka van, mert Jézus testét eszi és vérét issza. Jó ruhákban jár, mert Krisztus igaz voltának ruháját viseli, jó házban lakik, mert Istenben él. Jó a házassága, hiszen lelke Krisztussal van házastársi kötelékben. Jó gondját viselik, mert az Úr a pásztora, jó a hozománya, mert a menny az öröksége. Az igaznak jó dolga van, Isten ígérete kezeskedik erről, Isten szája biztosítja róla. 

Szeretett Testvérem! Ha Isten kijelenti, hogy minden jól van, akkor állíthatja akár tízezer ördög is, hogy az igaznak rossz dolga van, kinevetjük őket. Legyen áldott Isten azért a hitért, amely képessé tesz minket, hogy akkor is higgyünk Neki, amikor teremtményei ellene mondanak. Az Ige azt mondja, hogy Neked, aki igaz vagy, mindenkor jól van dolgod. 

Szeretett Testvérem! Ha ezt nem láthatod, engedd hogy a látás helyett Isten szava győzzön meg! Isten szavának jobban hihetsz, mintha tulajdon szemeiddel látnád, vagy magad éreznéd ezt. Akit Isten megáld, valóban áldott, és amit szája kijelent, az még a sziklánál is szilárdabban áll.


 szöveg forrás: C.H. Spurgeon, Reggel és este, napi áhítatok

fotó: Vidákovics Martina

Megjegyzések

  1. KÖSZÖNET ÉS HÁLA MINDIG ÉS MINDENKOR ! DICSŐSSÉG ISTENNEK ! ÁMEN.

    VálaszTörlés
  2. ‭Ézsaiás 3:10 RÚF‬
    [10] Mondjátok az igazaknak, hogy jó dolguk lesz, mert tetteiknek gyümölcsét élvezhetik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések