Bátorság a viharban



”De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!„
‭‭Máté‬ ‭14‬:‭27‬


Már most is egy viharos nap ez - az érzelmeim zavarosak, a határidők közelednek, még egyáltalán nem kezdtem el a projektjeimet, és állandóan az az aggodalom jár a fejemben, hogy Isten talán nem siet, hogy kisegítsen a félelmemből.




A lelki csónakom megrogyott, messze a biztonságos parttól. Mennyire vágyom arra, hogy átvegyem az irányítást, de a hullámok hevesen jönnek, és verdesik a szívemet.




Amikor az élet viharai tombolnak, teljesen tehetetlennek érezhetjük magunkat, mintha még egy hullám kilökne minket a csónakból és a vízbe taszítana. Őrjöngünk és félünk, és azon tűnődünk, hogy vajon elfelejtettek-e minket.




De valahol a köd és a holdfény között megjelenik egy alak. Felénk mozog a hullámok tetején. Mintha semmi sem zavarná Őt. Szemei ránk szegeződnek, kezét felénk fordítja. Ki az, aki szembenéz a hullámzó vízzel és a csapkodó esővel, és nem tántorodik el?




”De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!„

‭‭Máté‬ ‭14‬:‭27‬





Jézus értünk jött. Léptei biztosak, céltudatosak. Pontosan tudja, hogy hol vagyunk a viharainkban, és semmi sem állítja meg, hogy átsegítsen bennünket. A harc szele egyenesen felénk fújhat, hevesen és fenyegetően. De Jézus egyenesen hozzánk jön, és a tetején áll annak, amitől félünk.




Nincs semmi, amivel ne tudnánk szembenézni, amikor az Úr, aki lecsendesítette a tengert, arra vágyik, hogy lecsendesítse azt, ami bennünk tombol. Eljön, hogy velünk legyen, habozás nélkül belelép a viharainkba. Ő ilyen.




Még arra is meghív minket, hogy lépjünk ki a csónakból és lépjünk a hullámokra, szívünk rémületével szembeszállva. Egy egyszerű szóval hív minket: "Jöjjetek" (Máté 14:29).




Nekünk pedig lehetőségünk van arra, hogy hitünk nagyobb legyen, mint félelmünk, hogy odasétáljunk ahhoz, aki kitárt kézzel áll. Az Isten, aki a vízen járva jön elénk, nem hagy minket elsüllyedni.

Hiszel abban, hogy Ő hajlandó belesétálni a viharodba, a hullámokba, amelyek felborzolják? Bízol-e benne annyira, hogy amikor Ő hív, hittel szállj ki a csónakból?




Barátom, az Ő karjaiban biztonságban vagyunk.




Isten irányítja lépteinket, és biztonságossá teszi azokat. Nem kell aggódnunk, hogy merre megyünk, mert tudjuk, hogy ki vezet minket. Nem baj, ha bevalljuk, hogy félünk vagy nem vagyunk elemünkben. Minél inkább kívülállónak érezzük magunkat, annál inkább tudunk Istenre támaszkodni, aki mindent megad nekünk az útra, amire szükségünk van. Ő felénk tart a viharban; engedjük meg Jézusnak, hogy lecsendesítse szívünk tengerét.




Atyám, ma fáj a szívem. Az élet viharai hánykolódnak bennem, és én félek és fáradt vagyok. Növeld a hitemet a Te jelenléted vigasztalása által. Köszönöm, hogy Te irányítod az életemet; bízhatok Benned. Jézus nevében, ámen.




Forrás:

Take Courage in the Storm
by Sarah Freymuth
April 1, 2024
Daily Devotion
Fotó: Canva.com

Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram, hogy Te ma is és minden napon irányítod lépteimet és átvezetsz minden útvesztőn! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Szükségem van Rád Uram, minden utamon, életem minden percében! Nélküled nem tudok és nem is akarok élni! Köszönöm drága Atyám, hogy fogod kezem! Vezess kérlek mindenen át! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések