A változás lehetséges ... Csak nem megy egyik napról a másikra.

Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet,


2. Péter 1:5-6




Nem számít, milyen küzdelmet vívsz éppen, ne feledd: a győzelem ma is lehetséges. Sajnos a legtöbben nem gondoljuk, hogy ez igaz. A probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a hosszú távú, nagy sikereket mérni, miközben lebecsüljük az apró eredményekben rejlő abszolút győzelmet.

Őszintén szólva, erre emlékeztetnem kell magam. Mostanában például megpróbáltam aktívabb lenni, és célul tűztem ki, hogy napi 10 000 lépést gyalogolok. Bizonyos pillanatokban egyszerűen nincs kedvem beilleszteni egy plusz sétát a sűrű időbeosztásomba, és elkezdhetem meggyőzni magam arról, hogy ez nem igazán számít. De az igazság az, hogy minden egyes lépés egy győzedelmes kis siker, ahogy a testem megmozgatására összpontosítok.

Nem azt mondom, hogy idén készen állok majd a maratonfutásra, de azáltal, hogy a kis sikerekre építve, amit egyszerűen az egészségemért tettem - választásról választásra, napról napra - pozitív változásokat tapasztaltam a fizikai, érzelmi és mentális egészségemben.

Ez az elv más küzdelmekre is érvényes.

- Ha úgy döntök, hogy nem leszek ingerült a gyerekeimmel, és helyette gyengédséggel válaszolok, az egy győzedelmes apró siker.

- Ha úgy döntök, hogy megállok, mielőtt válaszolok egy goromba eladónak, és ahelyett, hogy durva lennék, mosolygok rá, az egy győztes apró siker.

- Ha úgy döntök, hogy a barátomnak adok egy kis bizalmat ahelyett, hogy elhamarkodottan arra a következtetésre jutnék, hogy meg akart bántani, az egy győztes apró siker.


Tetszik, ahogy a kulcsverseink erről beszélnek:


"Törekedjetek arra, hogy hitetekhez jóságot, a jósághoz pedig tudást, a tudáshoz pedig önuralmat, az önuralomhoz pedig kitartást adjatok.. ." (2Péter 1:5-6).

Itt a Szentírás arra emlékeztet minket, hogy "tegyünk meg mindent, hogy hozzáadjunk" néhány dolgot a hitünkhöz. Gondoljunk erre úgy, mint egy izomra. Testünk részeként vannak izmaink, de tevékenységet kell hozzáadnunk ezekhez az izmokhoz, hogy hatékonyan használhassuk őket, és erőre kapjunk. A legtöbb esetben az izmaink akkor dolgoznak értünk, ha tornáztatjuk őket. A jóság, a tudás, az önuralom és a kitartás is értünk fog dolgozni, ha újra és újra gyakoroljuk őket.

Nem tudom, hogy neked életed mely területén jelent kihívást a győzelem. Talán egy olyan gondolati séma, amin nem szeretnél tovább rágódni. Vagy egy szokás, amit szeretnél kialakítani, hogy több Szentírást memorizálj. Lehet, hogy olyan célok elérése, amelyeket a családoddal kapcsolatban kitűztél, vagy olyan változások elérése, amelyeket magadon szeretnél látni. Bármi legyen is az, arra kérlek, hogy nevezd meg, mi jelenti számodra a győzelmet.

A következőket tudom: Néha a győzelem azért látszik olyan távolinak, mert csak a végcélunkhoz mérjük. A végcélok pedig nyomasztóan nagynak, ijesztőnek és egyszerűen csak nehezen elérhetőnek tűnhetnek. Ehelyett, ha elkezdjük a győzelmet a kisebb döntésekkel mérni, amelyeket minden nap meghozunk, nem lesz olyan elérhetetlen.

Mielőtt 10 fekvőtámaszt csinálsz, egyet kell megcsinálnod.

Mielőtt egy egész szentírási fejezetet megjegyeznél, tudnod kell az első versszakot.

Mielőtt elkezdenél békésebb életet élni, meg kell akadályoznod, hogy az az egy szorongó gondolat tönkretegye a napodat.

Mielőtt jobb kapcsolatot alakítanál ki azzal a bizonyos személlyel, először reagálj pozitívan az egyes szituációkban.

Látod, a változás lehetséges. Csak nem egyik napról a másikra történik.

A nagy dolgok téglánként épülnek.
A győzelmeket döntésenként érjük el.
A jól megélt életet a naponta hozott választásaink, döntéseink alapján tapasztaljuk meg.


Drága Uram, tudom, hogy Veled a győzelem valóban lehetséges. Napról napra és döntésről döntésre. Segíts, hogy ma elhiggyem ezt az igazságot. Jézus nevében, Ámen.


MÉLYEBB ÁTGONDOLÁSRA:

Filippi 1:6: "bízva abban, hogy aki jó munkát elkezdte bennetek, az végigviszi azt a Krisztus Jézus napjáig" (NIV).


Hogyan vigasztal téged ez az igevers, amikor eszedbe jut, hogy Isten nap mint nap munkálkodik benned és általad?








Forrás: Proverbs31 Daily Devotional, April 11th, 2024. Lysa TerKeurst: 
Change Is Possible … It Just Doesn’t Happen Overnight

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/04/11/change-is-possible-it-just-doesnt-happen-overnight



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések