Grammos diéta

Terhességi cukor. Drága barátnőmnek jól ismerős ez a kifejezés. Tűszúrásokat jelent, tesztcsíkokat, mindennapi izgalmat, álldogálást az élelmiszerboltban a pult előtt a csomagolást bújva, és méricskélést, számolgatást, grammozást. Azt jelenti, hogy nem lehet kivenni egy szelet süteményt, beleharapni egy almába vagy megenni még egy joghurtot. Innen kintről fárasztónak és lehangolónak látszik. Bár állítólag meg lehet szokni.

Meg lehet szokni, hogy csak kicsit veszünk valamiből. Visszaszorítjuk magunkat, lemondunk sok mindenről lelki téren is. Nem fér bele, és néha tényleg nem fér bele, a hosszabb igeolvasás, az imaséta, egy tanítássorozat meghallgatása. Lemondunk Bibliaóráról, dicsőítő alkalmakról. Csak mértékkel táplálkozunk. Magunkhoz veszünk egy napi igét, amit felad az app; elolvasunk egy blogbejegyzést, már amennyi látszik a képernyőn belőle; és a telefon csörgőhangját dicsőítő zenére állítjuk, mert legalább addig is…


De Isten nem spórol rajtunk. Ő elénk tolja az egész süteményestálat.


„Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak. Még a szolgákra és szolgálólányokra is kitöltöm lelkemet abban az időben.” Jóel 3,1-2
Isten kiönt lelkéből – a bőségnek micsoda áradása! Nem mérve, nem grammozva, hanem bőven kiárasztva.


Minden halandóra – mi, mért idejű, porból lett emberek kapunk Isten erejéből, Isten Lelkéből, válogatás, ítélgetés nélkül. Aki az övé, az bőven kap.
Ő nem mérték szerint adja Szentlelkét (Jn3,34), a kegyelmét bőven kiárasztja. Nem sajnálja tőlünk az Élet Kenyerét, érte nyúlhatunk. Nagyot kortyolhatunk az Élő Vízből. Az Övé. A mienk.

Barátnőm hamarosan túljut a grammozós időszakon, és remélhetőleg elpakolhatja a kis mérleget. A lelki mérleget pedig már most eltehetjük. Töltsön be minket teljesen Isten szeretete. Áradjon ki életünkbe gazdagon és túlcsordulónk Szentlelke. Jézusban több jut nekünk grammoknál és falatkáknál. Merjük elfogadni, merjük élvezni.

szöveg forrás: Keresztény Fiatalok oldalának szerzője, G.O.

fotó: Pinterest


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések