Ne mondogasd magadnak ezt

" és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásávalm hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes."
Róma 12:2


"Belefáradtam a fáradtságba."




A szavak úgy ömlöttek ki a számon, mint a könnyek a szememből. Itt voltam, megint csak abban, ami az alapállapotommá vált: fáradt és kimerült.




Valamin változtatni kellett.




Bár a körülményeimen nem tudtam változtatni, de azon igen, hogy mit gondolok a körülményeimről. Így hát úgy döntöttem, hogy kutakodni kezdek az elmém mélyén: Mit mondtam magamnak valójában?




Elég pozitív, derűlátó ember vagyok, de a vizsgálódásom olyan volt, mintha egy kísértetházban sétálnék - minden sarkon egy új, rémisztő gondolatot fedeztem fel.




Azokon a napokon, amikor úgy ébredtem, hogy egy véget nem érő munkateher várt rám, azt mondtam magamnak: Úgy tűnik, a mai nap szörnyű lesz! Gratulálok! Aztán megnyomtam a szundi gombot.


Amikor nehezen haladtam egy cél felé, azt mondtam magamnak: Mi értelme? Ezt nem fogod elérni - nincs meg benned az, ami ehhez kell.


Amikor azon tűnődtem, hogy hol és hogyan találkozhatnék a jövendőbeli férjemmel, azt mondtam magamnak: Ezen a ponton ez eléggé lehetetlennek tűnik. Lehetsz "macskás hölgy", ha allergiás vagy?

Jujj.


Nem csoda, hogy nem voltam jól. Amiket mondogattam magamnak, nem nyújtottak reményt vagy segítséget.


Van egy olyan érzésem, hogy nem vagyok egyedül.

Te mit mondogatsz magadnak?

Vedd elő a naplódat, a laptopodat vagy a telefonodat, és végezd el a saját vizsgálatodat. Vegyél észre néhány témát abban, amit nap mint nap mondogatsz magadnak, és írd le őket, hozd napvilágra a gondolataidat.

Miért mondogatod ezt magadnak?


Honnan származnak a gondolataid? Egy múltbéli sérülésből? Egy barátodtól? Egy félelemből? A tapasztalataid és kapcsolataid befolyásolhatják a gondolataidat, de nem feltétlenül ezeké a végső szó.


Mit mondhatsz magadnak helyette?


A Róma 12:2 szerint Isten újjá tesz minket azáltal, hogy átalakítja elménket:


" és ne igazodjatok e világhoz,  hanem változzatok meg értelmetek megújulásávalm hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes."


Megváltoztathatjuk a gondolkodásmódunkat, ha megengedjük a Szentléleknek, hogy régi gondolatainkat átprogramozza, és helyette erőt adó, hasznos és igazsággal teli gondolatokat tegyen. Íme néhány Isten-központú gondolat, amit ma kölcsönvehetsz:


Van egy mindenható Istenem, aki segíteni akar nekem, és akinek a Lelke mindig, bármikor és bárhol elérhető számomra.

Olyan identitásom van Istenben, amely nem függ a teljesítményemtől, az eredményeimtől, a munkámtól vagy a párkapcsolati státuszomtól.

Van egy kapcsolati Istenem, aki feltétel nélkül szeret engem, és még a tökéletlenségeimmel együtt is engem választ.

Jézusom, amit magamnak mondok, az hatással van a jólétemre és az életem általános irányára. Alakítsd át az elmémet, hogy a gondolataim tükrözzék, ki vagyok valójában, kié vagyok, és kinek az ereje van bennem. Jézus nevében, Ámen.







Forrás:

by Meghan Mellinger

Quit Telling Yourself That
Daily Devotion
APRIL 18, 2024
Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések