Krisztus megérkezett!

Ha Isten hajlandó volt rongyokba burkolózni, és édesanyja anyatején élni, akkor a szeretetét megkérdőjelező gondolatok nem igazán hitelesek. Lehet, hogy bizonyos tettei, döntései, kijelentései előtt értetlenül állsz, de a nem mindennapi, lebilincselő olthatatlan szeretetében sziklaszilárdan megkapaszkodhatsz.

Amikor Mária először megérintette Isten arcát, valósággá vált Isten elhatározása: nincs olyan hely, ahova Ő ne menne el értünk. Ha Ő, elhatározása szerint egy istállóba született, akkor bárhova hajlandó elmenni értünk: legyen az egy bár, egy hálószoba, egy kártyaszoba vagy egy bordélyház. Nem süllyedhetünk olyan alacsonyra, hogy Ő ne érhetne el bennünket. Nincs olyan személy, akit nem tudna a szeretetével átölelni. Nincs az a távolság, amit Ő ne tudna átívelni. Isten szeretetének nincs határa.

Amikor Krisztus megszületett, a Reménységünk vele együtt valósággá vált.

Ezért szeretem a születés történetét átgondolni. Az események sorozata közel hozza hozzánk a leghihetetlenebb ígéretet: Isten emberré lett, hogy mi Isten gyermekének neveztessünk. Ő ledöntött és legyőzött minden falat, korlátot, bűnt, rossz hajlamot, adóságot, halált. Minden egyes dolog, ami távol tartott bennünket Istentől, eltávolíttatott. Krisztus csak ránk vár, hogy megnyissuk szívünk ajtaját, hogy Ő beléphessen rajta.

Invitáld be Őt. Vezesd Őt a szíved trónusához és ültesd Őt a főhelyre. Ünnepelj, mert Krisztus megérkezett!





(Forrás: Max Lucado: Because of Bethlehem, Day #5: Christ Is Here, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések