17. nap Légy világosság! – Ráhangolódás a Karácsonyra – Elismerés

A mindennapok tevékenységei közepette az embereknek időnként jól esik, ha pozitív visszacsatolást, megerősítést kapnak. Fontos megtanulnunk, és gyakorolnunk, hogy kifejezzük elismerésünket a környezetünk felé, (a házastársunk, a gyermekeink, a kiterjedt családunk, szomszédjaink, a munkatársaink, és a gyülekezeti testvéreink felé.) Légy kreatív. Legyen szó akár néhány soros üzenetről, egy e-mailről, vagy egy beszélgetés kapcsán megemlített elismerésről, a szavaink célt fognak érni és megerősítik a másik embert abban, hogy értékesnek tartjuk, és elismerjük őt.

Olvasd el: Kolossébelieknek írt levél 3:12-14., Ézsaiás 58:10-11, Márk evangéliumának 12:31., Római levél 13:8-10. verseit.
A mai elcsendesedésedkor köszönd meg Istennek azokat a szép jellemvonásokat és cselekedeteket, melyeket a környezetedben élő emberekben látsz. Imádkozz azért, hogy ajándékaikat, talentumaikat mind inkább kamatoztathassák. Kérd Istent, hogy amikor elismerésedről biztosítod őket, akkor azt kegyelemmel, és Isten iránt érzett hálás szívvel fogadják.







(crosswalk.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések