19. nap Légy világosság! – Ráhangolódás a Karácsonyra – Békesség

A gyűlölettől megterhelt és megosztott világnak szüksége van Isten békességére. Kérd Istent, hogy a környezetedben az Ő békéjét tudd képviselni. Imádkozz azért, hogy Krisztus lelkületével tudd megélni a mindennapokat, azért, hogy kedvességgel és szeretettel tudj az emberek felé fordulni. Az esetleges konfliktus helyzetekben, pedig kérj bölcsességet Istentől, nem engedve, hogy az érzelmeid hullámai elsöpörjenek, hanem Krisztusba kapaszkodva tudj szilárd támasz és a békesség követe lenni.

Olvasd el: Kolossébelieknek írt levél 3:15, Zsidóknak írt levél 12:14., 1 Tesszalónikai levél 5:15. és Jakab levelének 3:18. verseit. 

Mai napon, az elcsendesedésedkor, köszönd meg Istennek a békességet, mellyel körbe vesz bennünket. Adj hálát a Békesség Fejedelmének a földünkre jöttéért, aki az örök békesség reményével és nyugalmával ajándékoz meg bennünket. Fordíts időt arra, hogy környezetedben élő emberek életében megvalósuló Isteni békéért imádkozz, és kérd Istent, hogy a Krisztustól származó, benne gyökerező békét képviselhesd, ott, ahova téged Isten helyezett.





(crosswalk.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések