A Karácsony lényege

Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.


91. Zsoltár, 4.

Néhány éve, a National Geographic-ban megjelent cikk érdekes képet adott Isten szárnyairól. A Yellowstone Nemzeti Parkban történt nagy tűzeset után az erdészek bejárták a hegyeket, hogy felmérjék a kárt, amit a tűz pusztító ereje végzett.

Egy fa törzsénél, a földön, az egyik erdész egy hamuvá sült madarat talált. Megrökönyödött a furcsa látványtól, és a botjával megpiszkálta a madarat. Megdöbbenve látta, hogy három kis madárfióka csipogva ugrál ki halott édesanyjuk szárnyai alól. A szerető anya, érzékelve a hatalmas katasztrófát, csibéit a fa törzséhez terelte, és szárnyai oltalmába rejtette el őket. Az anyamadár elrepülhetett volna, megmentve önmagát, de ő nem volt hajlandó magára hagyni a fiókáit. A tűz felemésztette apró kis testét, de az anya állhatatosan óvta kicsinyeit, vállalva a halált, annak érdekében, hogy fiókái életben maradhassanak.

Ilyen Isten szeretete. Jézus Isten szeretetét mutatta be oly módon, hogy mi is megérthessük azt. Isten szeretete mindent és mindenkit megváltoztat, akit megérint. Ez a szeretet megvéd bennünket, életet lehel és célt ad a nap minden pillanatában. Isten szeretete egy felfoghatatlan ajándék számunkra, mely körbevesz és befedez bennünket akkor is, amikor az élet megpróbáltatásának lángjai magasra csapnak körülöttünk. Isten szeretete az, ami igazán értelmet ad, és tartalommal tölti meg az ünnepet, amit mi Karácsonynak hívunk.

Tudom, sokan küzdöttetek az élet megpróbáltatásainak lángjával ebben az évben: munkanélküliség, kilátástalanság, egy közeli rokon komoly betegsége vagy éppen az életben maradásért való küzdelme, egy lázadó gyermek megtörte a szívedet. Talán egy titkos szenvedély emészti az életedet. A társad lehet, hogy összecsomagolt és kisétált az életedből. Nehéz ilyen mérvű sötétségben ünnepelni és örömet találni.

De jó hírem van számodra, kedves barátnőm!

Jézusban örömre lelhetsz. Ne hidd el az ellenség hazugságait, amikor azt akarja elhitetni veled, hogy Isten magadra hagyott! Isten veled van, Ő Immánuel. Isten megérti a félelmeidet és magányosságodat. Ő azért vállalta a halált a kereszten, mert nagyon szeret téged, és Isten számára nagyon fontos vagy. A körülményeid ellenére, ezen a Karácsonyon, örömre lelhetsz Krisztusban.

Atyám, dicsőítelek Téged szeretetedért. Lehet, hogy sok történést nem értek az életemben, de minden egyes dolgot bizalommal a Te kezedbe helyezek. Uram, nagyon gyenge a hitem. Kérlek, adj erőt minden lépéshez, és emlékeztess arra, hogy te velem vagy, nem hagysz magamra engem. Uram, dicsőítelek azért, hogy emberré lettél, és megszülettél, itt a Földön. Köszönöm a szeretet és az élet ajándékát, melyet Tőled kaptam. Szeretném átadni magam, a lényemet, az életemet, a reményeimet teljesen Teneked. Jézus nevében, Ámen.

(Az ünnepi készülődésben találj időt, amit csendességben Istennel tölthetsz. Dicsőítsd Őt, mint Uradat, Királyodat, Atyádat és Pásztorodat. Áldd Istent az életedre vonatkozó tökéletes tervéért.)








(Forrás: December 15, 2017, The All of Christmas, Mary Southerland, Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013, Used with permission, www.girlfriendsingod.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések