Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük"

(2Kir. 6:16)

Elhiszed, hogy többen vannak melletted, mint ellened? Hihetetlen, nem igaz? És már tudnál is sorolni egy csomó embert, "barátot", akik biztosan nem állnának melletted, ha valami baj érne. Vagy elképzeled magad egy kórházi ágyon egy vakbélműtét után. Vajon hányan jönnének el hozzád a hét folyamán, hogy meglátogassanak? Vagy a rosszul megválasztott hiteled miatt veszélyben az otthonod, vagy a leépítések miatt a munkahelyed. Vajon hányan állnának úgy igazán melléd a nehézségben? Az Ige első gondolata: Ne félj!
"A félelem bekopogott, a remény ajtót nyitott - de már nem volt ott senki!" - olvastam valahol. Ismersz valakit a környezeteden, aki nem fél? Aligha. Mindegyikünk fél valamitől. A kisbaba a szuritól, és attól, hogy esetleg nem kap enni. A kisiskolás, hogy egyest kap, a középiskolás, hogy nem veszik fel az áhított egyetemre, a felnőtt, hogy elveszíti munkahelyét vagy a házát. Az idős, hogy magára marad.
Jézus meg azt üzeni ma nekünk, hogy ne félj!
Ma neked is ezt üzeni Atyád - ne félj, mert melletted vagyok. Sőt, nemcsak én vagyok melletted, hanem sokkal többen vannak, akik szeretnek, mint gondolnád. Az egész világegyetem szeret téged! Az angyalok. Köztük a te őrzőangyalod, aki születésed óta fogja kezed. S ott van Jézus Krisztus. A menny hatalmas szeretettel vesz körül téged is. 
Nyugodj meg! Tedd le terhedet! Nézz fel! Mert többen vannak melletted, mint ellened!
(Forrás: Reggeli gyöngyszemek - Áhítatok nőknek)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések