Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: Akarom, tisztulj meg.

Márk 1:41

Egyik reggel a hétköznapok szürke ritmusa szerint a munkahelyemre siettem. Ahogy a buszon ültem, végiggondoltam egésznapi teendőimet, hogy mi mindent kell aznap elvégeznem. Éreztem, teherként nehezedik rám a sok tennivaló, ami még előttem áll.

Már megszoktam, hogy minden reggel az egyik megállónál felszáll egy anyuka az óvodás korú, fogyatékkal élő gyerekével, így csak egy pillanatra néztem rájuk, utána újból elmerültem teendőim vég nélküli listájában. Pár perc múlva az édesanya és a kislánya leszálláshoz készülődtek, de mindezt csak akkor vettem észre, amikor a leszállás előtti utolsó percben a kislány hirtelen elengedte édesanyja kezét, hozzám lépett, rám mosolygott, megsímogatott, majd leszállt a buszról. Mondanom sem kell, hogy mennyire meglepett ez engem!

A körülöttem lévő emberek is csodálkozva néztek rám, és mindenki mosolyogni kezdett. Már nem is foglalkoztam a percekkel előtte rám nehezedő gondokkal, hanem azzal a biztos érzéssel szálltam le buszról, hogy ezen a kislányon keresztül Isten érintett meg és azt üzente számomra: "Akarom, hogy a lelked minden rád nehezedő terhétől megszabadulj!"

Ez az érintés teljesen megváltoztatta a napomat. Gondterhelt vagy ma reggel? Engedd, hogy Isten téged is megérintsen simogató tenyerével és megújítsa lelkedet minden nyomasztó gondtól!

(Forrás: Reggeli Gyöngyszemek, Áhítatok Nőknek)



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések