Úgy látni magad, ahogy Isten lát téged


„Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.”
‭‭Zsidók‬ ‭4‬:15




Margaret közel negyven éven át élt a szavak okozta sebekkel, amelyek majdnem tönkretették az életét. Már az első naptól kezdve, amikor az egyszobás iskolába járt, ő és tanára, Garner kisasszony nem jöttek ki egymással. Ms. Garner kemény, keserű és kegyetlen volt, és nem tudta elviselni Margaret gyermeki sajátosságait.

Margaret kilencéves volt, amikor kétségbeesetten rohant be az osztályba, mert megint elkésett. Ahogy berontott az ajtón, látta, hogy társai rosszindulatúan gúnyolódnak rajta.

"Margaret!" kiáltotta Ms. Garner. "Már vártunk rád! Gyere fel ide az osztály elé, most azonnal!"

Ms. Garner szónokolt: "Fiúk és lányok, Margaret rossz kislány volt. Próbáltam segíteni neki, hogy felelősségteljes legyen. De úgy látszik, nem akar tanulni. Ezért meg kell leckéztetnünk. Rá kell kényszerítenünk, hogy szembesüljön azzal, milyen önző emberré vált. Mindenki jöjjön a terem elejére, fogjon egy darab krétát, és írjon valami rosszat Margaretről a táblára. Talán ez majd motiválja őt arra, hogy jobb emberré váljon!"

A diákok egymás után írták le az életszagú szavakat, lassan kioltva a fényt Margaret lelkében. "Margaret hülye! Margaret önző! Margaret kövér! Margaret egy buta!" Addig és addig írták, amíg huszonöt szörnyű firkálmány Margaret "rosszaságáról" meg nem töltötte a táblát.

A mérges vádak fájtak Margaretnek, ez élete leghosszabb napjának tűnt. Miután minden egyes maró szó kitörölhetetlenül a szívére lett írva , hazasétált, ágyába bújt, betegségre hivatkozott, és megpróbálta elsírni a fájdalmat. De a fájdalom sosem múlt el.

Jézus megérti, milyen érzés, amikor az emberek csúfolnak téged. Az emberek káromlónak (Máté 9:3), az ördögök fejedelmének (Máté 9:34), gonosz léleknek (Márk 3:30) és törvényszegőnek (Márk 2:24) nevezték. A saját családja azt mondta, hogy őrült (Márk 3:21). Igen, Ő tudja, milyen érzés, ha az embernek összetört a szíve - képletesen és fizikailag is.

A mai egyik igazság így szól: „Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.” ‭‭(Zsidók‬ ‭4‬:‭15‬ ) Ő megérti.

Térjünk vissza egy pillanatra Margithoz. Négy évtizedes depresszió és szorongás után végre segítséget kért egy pszichológustól. Két hosszú évnyi heti tanácsadás segített Margaretnek, hogy végre kiszabaduljon a múltjából. Hosszú és nehéz út volt, de mosolygott a tanácsadójára, amikor arról beszélgettek, hogy kész továbblépni.

"Nos, Margaret - mondta halkan a tanácsadó -, azt hiszem, ma van a diplomaosztó napja. Hogy érzed magad?"

Hosszú hallgatás után Margaret megszólalt. "Én... jól vagyok."

A tanácsadó habozott. "Margaret, tudom, hogy ez nehéz lesz, de csak azért, hogy megbizonyosodjak arról, hogy készen állsz a továbblépésre, megkérlek valamire. Szeretném, ha visszamennél az iskolapadba, és részleteznéd az aznapi eseményeket. Csak nyugodtan.

Írja le mindegyik gyereket, ahogy a táblához közelednek; emlékezzen arra, hogy mit írtak, és hogy mit érzett - mind a huszonöt diák".

Negyven éven át minden részletre emlékezett. És mégis, még egyszer átélni ezt a rémálmot minden erejét felemésztette volna. Egyenként, élénken leírta az egyes diákokat, mintha csak most látta volna őket, időnként megállt, hogy visszanyerje a nyugalmát, és kényszerítette magát, hogy még egyszer szembenézzen minden egyes diákkal.

Végül befejezte, és a könnyek nem akartak, nem tudtak elállni. Margaret sokáig sírt, mire észrevette, hogy valaki a nevét suttogja.

"Margaret. Margaret. Margaret."

Felnézett, és látta, hogy a tanácsadója a szemébe bámul, és újra és újra a nevét ismételgeti. Margaret egy pillanatra abbahagyta a sírást.

"Margaret. Te... kihagytál egy embert."

"Biztosan nem hagytam ki! Negyven éve élek ezzel a történettel, és minden diákot kívülről ismerek."

"Nem, Margaret, valakit mégiscsak elfelejtettél. Látod, ott ül az osztályterem hátsó részében. Felállt, és a tanárod, Garner kisasszony felé sétál. Ő átnyújt neki egy darab krétát, és ő elveszi, Margaret, elveszi!




Most odasétál a táblához, és felkap egy radírt. Letöröl minden egyes mondatot, amit a diákok írtak. Eltűntek! Most megfordul és rád néz, Margaret. Felismered már őt? Igen, a neve Jézus.

Nézd, új mondatokat ír a táblára. 'Margitot szeretik. Margit gyönyörű. Margit szelíd és kedves. Margit erős. Margitnak nagy bátorsága van."

És Margit sírni kezdett. De nagyon gyorsan a sírás mosolyra, majd nevetésre, végül örömkönnyekre váltott."

Margaret negyven éven át sántikált az életben az összetört szív fájdalmával. De végül megengedte Jézusnak, a Gyógyítónak, a Vigasztalónak, a Nagy Orvosnak, hogy összekösse összetört szívét, és engedje meggyógyulni.

Jézus nevén szólít... és mind jó. Mit ír ma Jézus rólad a táblára?

Te kiválasztott vagy.

Drágán szeretve vagy.

Szent vagy.

Gyönyörű vagy.

Tiszta vagy.

Te vagy az én menyasszonyom.

A neved a tenyerembe vésettem.



Imádkozzunk

Drága Uram, köszönöm, hogy új teremtés vagyok Krisztus Jézusban. Szinte el tudom képzelni, ahogyan Te a terem elejére mész, és felírod a táblára az új identitásomat Krisztusban. Segíts, hogy úgy lássam magam, ahogyan Te látsz engem, és soha ne higgyek a hazugságoknak, amelyek mást mondanak nekem.

Jézus nevében, Ámen.






Most te jössz

Úgy látod magad, ahogyan Isten lát téged? Szentnek? Kiválasztottnak? Szeretettnek? Tisztának? Igazságosnak? Krisztus gondolkodásával?

Menj vissza a listán, és gondolkodj el azon, hogyan lát téged Isten. Van-e olyan név, amit le kell törölnöd elméd táblájáról?



Forrás:
Sharon Jaynes 
Seeing yourself as God sees you
Daily Devotion, Apr 19
www.girlfriendsingod.com

Fotó: canva.com

Megjegyzések

  1. Erre most nincsenek szavaim ....csak a hulló könnyeim.....Szeretlek Jézus és köszönöm a Kegyelmed és a te szereteted !!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések