Hozsánna!


Ezen a virágvasárnapon, amikor arra készülünk, hogy Jézusra és az irántunk érzett csodálatos szeretete miatt elszenvedett szenvedésre összpontosítunk, kijelenthetjük: Hozsánna, eljött a mi megváltásunk!
Az Ószövetségben a Hozsánna kifejezés azt jelentette: "Kérlek, ments meg minket". De miután Jézus, a világ megváltója eljött, hogy megmentsen minket, a Hozsánna azt jelentette: "Eljött az megváltásunk".

Krisztus előtt a megtört világban élők kétségbeesetten kiáltották, hogy "Hozsánna", mert megváltást vártak. De Jézus önzetlen keresztáldozata miatt most már győzelmi kiáltásként hirdetjük a "Hozsánnát".

Így amikor az élet nehézzé válik vagy úgy érezzük nincs értelme, amikor a szívünk összetört és elveszettnek érezzük magunkat... akkor is bizalommal kiálthatjuk: "Hozsánna, eljött a mi megváltásunk!".

Szembenézhetünk a nehézségekkel és a kétségekkel, mert tudjuk, hogy az Ő szeretete irántunk olyan nagy, hogy elviselte a szenvedést a kereszten, és ugyanez a nagy szeretet hűségesen átvisz minket mindenen, amivel szembe kell néznünk.

Ma azt ünnepeljük, hogy eljött a Megváltás! Hozsánna!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések