Ide tartozol

"úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai." Róma 12:5


 Egyenként sorakoztak fel, kérdés nélkül.


Nem vonakodva jöttek. Olyan buzgalommal jöttek, amit látni lehetett az arcukon. Készen álltak. Izgatottak voltak. És együtt voltak.


A helyi általános iskola előtti gyep volt a színhelye a két negyedik osztály közötti epikus kötélhúzó bajnokságnak... bár egyesek a kötélhúzást játéknak nevezik, biztos vagyok benne, hogy a kötelet tartó negyedikesek ezt nem játékként közelítették meg. 


Mrs. Johnston osztálya a kötél egyik felén sorakozott fel, míg az ellenfél osztálya a kötél másik felén foglalt helyet. Mivel az osztályba járt a lányom, hallottam a nézeteltérésekről és félreértésekről szóló történeteket. Tudtam, hogy ezek a diákok nem a legjobb barátok. 


Azonban, hogy soha nem játszottak együtt a szünetben, vagy ültek egymás mellett ebédnél, ebben a pillanatban nem számított. Egy kötélhúzó bajnokság volt a tét, és egyik osztály a másik ellen. Minden kézre és testre szükségük volt, ha a legerősebbek akartak lenni. 


Szóval akár barátok voltak, akár nem, egy dolog maradt: mindannyian Johnston asszony negyedik osztályának tagjai voltak.


Mint egy villámcsapás, a testnevelőtanár ledobta a kötelet, és Johnston asszony osztályának diákjai egy erőként dőltek hátra. Egyként cselekedve tolták, húzták és rángatták a kötelet. És alig néhány másodperc alatt sikeresen áthúzták a kötél közepét a győzelmüket jelző vonalon. 


Az osztálytársak ugráltak, kiabáltak, felemelték a kezüket, és pacsiztak egymásnak. Együtt csinálták meg, és együtt élvezték. 


Néhány évvel az óriási összecsapás után találkoztam egy másik fajta kötélhúzással. Ahelyett, hogy a többiekkel összefogva egy irányba húztak volna a győzelemért, ez a változat négy embert állított egymás ellen, és mindenki magáért küzdött. 


Mindenki a saját irányába húzott, és az nyert, aki a többieknél erősebben és gyorsabban húzta a zászlót. 


Az első fajta kötélhúzásnál a többiekkel együtt tevékenykedtek. Megosztjátok az erőt és az erőforrásokat. Bátorítjátok egymást, és egymás mellett igyekeztek. A négyes kötélhúzásban azonban csak magadra számíthatsz - vagy hibázhatsz. Csak az erődből meríthetsz, és csak a gondolataid tartanak mozgásban.


Miközben e két kötélhúzós játék közötti különbségen gondolkodtam, nem tudtam nem elgondolkodni azon, hogy ezek a megközelítések hogyan játszódnak le a mindennapi életünkben. Túl gyakran húzzuk magunkat a saját irányunkba. Egyedül nézünk szembe az élettel, és próbálunk rájönni, felzárkózni, vagy továbbmenni. De van egy másik út is. 


A mai Igazság megmutatja nekünk, hogy ha Jézushoz tartozunk, többé nem kell elkülönülten és egyedül élnünk: "úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai." (Róma 12:5).


Jézus követőiként egyesülhetünk másokkal, hogy együtt húzzuk ki magunkat Krisztus ügyéért. Ahelyett, hogy a magunk útjára törekednénk, Jézus minden más követőjével összekapcsolódva élhetünk, mint Krisztus testének társai. 


Jézusnak köszönhetően egy hit által megbékéltünk Istennel. Jézus miatt egy testté egyesültünk. Jézus miatt Krisztus testéhez tartozunk. 


Melyik példa írja le jobban a keresztény élethez való hozzáállásodat most - a négyes kötélhúzás vagy az eredeti változat? Miért?


Imádkozzunk


Drága Istenem, kimerültem attól, hogy egyedül próbálom kezelni az életet. Köszönöm, hogy adtál nekem egy helyet, ahová tartozhatok. Segíts, hogy letegyem a saját útjaimat, és más hívőkkel együtt húzzam az igát, hogy elérjük a Te céljaidat.

Jézus nevében, ámen.


Most te jössz 


Kinek lehet hasznára, ha felveszed a kötelet, és egy irányba húzol velük?

Az a hajlandóságunk, hogy egyek legyünk Krisztus testével, nemcsak a mi életünkre van hatással, hanem a Krisztusban élő testvéreink életére is. Amikor felkapjuk a kötelet, és Jézus irányába húzunk, Krisztus testének más tagjai segítséget, megerősítést, bátorítást és felszerelést kapnak. 

Ki az a tagja Krisztus testének, akit ma elérhetsz?





Forrás:

Katy Mccown

You Belon here - Daily Devotion,  April 10, 2023

www.girlfriendsingod.com

https://girlfriendsingod.com/you-belong-here/

Fotó: canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések