Ha nem ott tartasz, ahol szeretnél.

Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az Úr, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.
Zsoltárok 147:10‭-‬11


Nemrég egy olyan könyvet olvastam, ami a testképről szólt és az író a következő kérdést tette fel:

Szeretnél megszabadulni a szégyentől?

Azonnal lefotóztam és elküldtem egy barátomnak: Nem tudom, hogy szeretnék e megszabadulni a szégyentől. Ha elengedem, akkor az azt jelenti, hogy el kell fogadnom, aki vagyok. Viszont nem szeretnék ebben a helyzetben maradni, mert nem az vagyok, aki lenni szeretnék.

Ez már nem csak a testem miatt kialakult belső harcomról szólt. Jól lenni fizikailag egy mélyebb problémára mutat rá: Azt gondoltam az életem ezen szakaszában, már más leszek. Az aki most vagyok, nem az akit régen elképzeltem magamnak.

Talán már te is érezted így magad. Ilyen idős korodra azt gondoltad, hogy már lesz:

Egy nagyobb karriered...
Egy virágzó házasságod...
Egy gyermeked...
Saját házad...
Egy bizonyos alakod...
Szabadságod egy bűnből...

Viszont egyszerűen nem tartasz ott. Már azon kezdtél gondolkozni, hogy valaha vége lesz-e annak, hogy ezekért a célokért harcolj. 

Már én is éreztem így magam, igazán mélyen éreztem. Megpróbálok megbékélni azzal, aki most vagyok és nem az az általam idealizált kép magamról és arról, ahol elképzeltem, hogy ilyenkor már tartani fogok. Ez az egész annyira zavaros. Meg kell hoznom azt a döntést, hogy megkérdezem az Úrtól, mi az igazság rólam és meg kell hoznom azt a döntést, hogy hiszek Benne.

Mai igénk arra emlékeztet, hogy Isten mit szeretne látni bennem:
Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az Úr, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.
Zsoltárok 147:10‭-‬11


Isten nem a külsőt nézi vagy azt , amit a világ sikernek lát. A szívünket nézi és azt, hogy mi hogyan tekintünk Rá.

Féljük az Urat? A félelem alatt azt értem, hogy megbízunk Benne, hogy ő erős és kézben tartja a körülményeinket? Hiszünk abban, hogy a legjobbat tudja belőlünk kihozni? Amikor a bűneinkkel és a tökéletlenségünkkel küzdünk, akkor Ő nem várja el, hogy mi találjunk ki mindent. Felajánlja azt a lehetőséget, hogy átadjuk ezeket Neki.

Bízunk az ő rendíthetetlen szeretetében? Az ő szeretete, akkor sem változik, amikor mi változunk. Isten szeretete felénk nem függ attól, hogy hogyan nézünk ki, vagy mit értünk el. Azért szeret bennünket, mert Krisztusban vagyunk és az Ő gyermekei vagyunk.

Talán egy nap elfogadom azt, aki vagyok, vagy lehet hogy egy részem még sokáig küzdeni fog a saját elvárásaimmal magam felé. De addig is ebbe fogok kapaszkodni: Ha Isten kegyelmes velem abban az életszakaszban amiben most vagyok, nekem is annak kell lennem magammal.

Felajánlhatom neked is ezt a kegyelmet? Rendben van, ha nem ott tartasz, ahol szeretnél. Olyan célokat tervez számodra Isten amilyenekről álmodni sem mersz. Bízhatsz Benne.

Istenem, köszönöm a te örökké tartó szereted felém. Segíts nekem a Te igazságaidba kapaszkodni azokon a napokon is, amikor küzdök, azzal, aki vagyok. Bízok abban, hogy jobb terved van az életemre, mint amit én el tudok képzelni. Jézus nevében, Ámen.

                                        


(forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/04/11/if-youre-not-where-you-thought-you-would-be
Meghan Ryan
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

  1. Drága Jézus. Legnagyobb bizalmam csak benned van, hiszem és tudom olyan terved van velem, és olyan célod amit csak Te tudsz bennem ki formálni. Mindenért tiéd a Dicsőség. Ámen. 🙏🙏🙏

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések