Elég bátor vagy?

Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! (Zsoltárok 139:23)


Pár éve egy tizenkétszeres nagyítású kézi tükröt kaptam ajándékba. Az ajándékozó azt mondta, ő a sajátját nagyon sokszor használja és úgy gondolta, én is örülnék egynek. Nem gondoltam, hogy valaha szükségem lesz rá és használni fogom. Illedelmesen megköszöntem és betettem abba a fiókba, ahová azokat az ajándékokat teszem, amiket valószínűleg soha nem fogok használni.

Ugorjunk előre pár évet a történetben...A fiamnak rajzórára egy portrét kellet készítenie saját magáról és megkérdezte, hogy van-e egy kézi tükröm. Eszembe jutott, hogy a tizenkétszeres nagyítású tükörnek van normális tükör oldala is, szóval azonnal rohantam előkeresni. 

Miután a fiam végzett a munkával betette a tükröt a fürdőszoba szekrényem legfelső fiókjába. Nem sokkal később a szemöldökcsipeszem után kutattam és észrevettem a kis tükröt.

Mi baj lehet belőle, kipróbálom.

Egyáltalán nem voltam felkészülve a saját, közeli tükörképemre. A pórusaim akkorák voltak, mint egy úszómedence a szemöldököm kusza szálai pedig farönkökre emlékeztettek. Még a legkisebb, legvékonyabb szálak is. 

Őrületes volt. 

Be kell hogy valljam, azóta a szemöldökszedés már soha nem lesz ugyanolyan a következő ok miatt: Ezelőtt a csodálatos élmény előtt mindig azt gondoltam, hogy szépen szedem ki a szemöldököm, hogy igazán jó munkát végzek. Tévedés! Bár régen azt gondoltam, hogy jól csinálom, most már biztos vagyok benne, hogy így is van, mert ami a normális tükörben nem látható, az ebben a különleges darabban nagyon is feltűnő, szóval minden kiálló szállnak mennie kell. 

Évekig úgy gondoltam, hogy könnyű úgy imádkozni, ahogyan a szemöldökömet is igazítottam. Bevallottam azokat a bűnöket, amik látványosak voltak az életemben és elégedettségemben észre sem vettem a nehezebben észrevehetőeket, a téves válaszokat, a rossz hozzáállást, berögződéseket, rossz döntéseket, amelyeket szintén ki kellett volna szedni.

Tettél már úgy, mintha minden szuper lenne Istennel, pedig tudtad, hogy nincs így?

Könnyebb ezt tenni, én tudom. 

Ha te és én mindent szeretnénk mindent, amit Isten szán nekünk, akkor azokat a kósza szálakat is ki kell tépkedni-minden olyan döntést, ami Isten akarata ellen való, amit a Szent Írásban nyilvánvalóvá tett számunkra. Az engedetlenség csökkenti Isten erejét az életünkben és csak ellenállás lesz a testünkben.

Minden olyan gondolat és döntés, amely nem egyezik Isten szent akaratával csak távol tart minket az Ő tervétől és erejétől. A Szent Szellem kegyelemmel megveregeti a makacs vállunkat és azt javasolja, hogy hajtsunk térted és adjunk át és tisztítsunk ki minden nem helyén való cselekedetet. 

Dávid király ügyes volt abban, hogy őszinte volt Istennel: Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! (139. Zsoltár 23-24.)
Na ez egy tizenkétszeres nagyítású ima kedves barátom. Dávid tisztaságért imádkozott, hogy növekedni tudjon. Nekünk ugyanezt kell tennünk. 

Elég bátor vagy ahhoz, hogy így imádkozz?

Hogy ha te és én ilyen őszinték tudunk lenni Istennel és tudjuk arra kérni őt mutassa meg magát és vegye el a kósza bűnöket is az életünkből, Isten szelleme új magasságban, szélességben és mélységben mutatja meg szeretetét, tisztaságát és erejét. Ez a tisztogatás virágzássá válik majd az életünkben. 

Amikor készen áll a szívünk arra, hogy mélyen megvalljuk a bűneinket, amikor meghívjuk Istent arra, hogy kijavítson bennünket és irányítsa a lépteinket, akkor az Ő erejének centrumába helyezzük magunkat Krisztus által. 

Urunk, Jézus Krisztus, legyél te az életünk középpontja.

Drága Uram, vizsgálj meg engem és ismerd meg a szívem. Mutasd meg magad nekem. Kérlek ragyogtasd rá szent fényed az életem árnyékos területeire, ahol iránymutatásra van szükségem. Törj össze minden makacsságot, ami távol tart a Te tökéletes akaratodtól. Nagyítsd ki nekem a titkos bűneim, vagy az ismeretlen kompromisszumaim, amelyek a megszentelődésemet akadályozzák. Segíts előre mozdulnom a Te kegyelmedben, hogy a Szent Szellemed vezetni tudjon azért, hogy mások is megláthassák a Te szereteted rajtam keresztül. Jézus nevében, Ámen. 


                                                    


(forrás: https://girlfriendsingod.com/are-you-brave-enough/
fotó:pinterest.com)









Megjegyzések

  1. Az ilyen jellegű témák allatt rendszerint felmerül bennem a kérdés, hogy vajon minden ember esetén bölcs döntés-e, hogy nagyítóval keresse a hibáit és a bűneit.
    Mi van azokkal, akik javára pontosan az válna, hogy nagyítóval keressék magukban a jót, Isten képét? Azokkal, akiknek azon kell dolgozniuk, hogy elhigyjék, hogy értékesek, hogy mindenre van erejük Krisztusban, akikben azt kellene erősíteni, hogy nem tagédia a rossz döntés, nem kell nagyítóval vizsgálni a jellemhibát, hanem törekedni kell a jóra?
    Amire figyelsz, azt erősíted fel!
    Ha a hibáidat nagyítod, egy gyarló, bűnös emberként gondolsz magadra.
    Ha Isten gyermekeként tudatosítod magadban, hogy jó vagy, értékes vagy, de hibázol, elesel, mert egy tökéletlen ember vagy, akkor mindig egy új, tiszta napra ébredsz, ahol újabb esélyt kapsz, hogy jobb ember legyél.
    (Egyénként nem értem, hogy miért tűnt el a keresztény posztok alól a vélemény. Ámen mindenre, gondolat nincs. A hívő ember mindennel egyetért, nem egészít ki, nem kérdez... nem értem. Nyilván most sem kapok a hozzászólásomra sajàt tapasztalatot, vélemenyt, maximum lesz néhány ámen vagy ima.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így gondolom én is.

      Törlés
    2. Kedves V!
      Elnézést a megkésett válaszért. Szeretjük a hozzászolásokat, így könnyebb kapcsolódni a blog olvasóival.
      Szerintem egy fontos pontra mutatott rá a kommentje, ami sok emberben, hívőben kérdés.
      Úgy gondolom én is, hogy Isten nem egy önváddal teli, bizonytalan életet szán nekünk. Azt kéri, hogy higgyük el az Ő ígéreteit, hogy mindenre van erőnk Krisztusban, hogy az Ő vére fehérre mosott, hogy még a hajunk száma is számon van tartva. Higgyünk abban, hogy Krisztus értünk halt meg, hogy életünk legyen. Ennyire értékesek vagyunk!
      Ez a bejegyzés szerintem az Isten keresésére hívja fel a figyelmünket. Isten nem azt szeretné, hogy magunkat ostorozzuk, hanem hogy erősödve a Vele való kapcsolatban az életünk olyan területein is változni tudunk, amiről nem is tudtuk, hogy változásra szorul. Dávid király azért kérte az Urat, hogy vizsgálja meg a szívét, hogy ne maradjon benne olyan, ami hátráltatná a növekedést Istenben. Szerintem itt ez nem azt jelenti, hogy mindenképp keresnünk kell a hibát, hogy csak magunk körül forogjunk, hanem hogy minél inkább Krisztushoz hasonlóvá válhassunk.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések