Isten megadja szíved kéréseit

Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit! 5Hagyd az ÚRra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik. (Zsoltárok 37: 4-5)


Honnan tudom, hogy Isten mit kér tőlem?

Ezt a kérdést tettem fel nem rég egy barátnőmnek kávézás közben. Olyan időszaka volt ez az életemnek, amikor különböző döntéseket kellett meghoznom és nem tudtam, mi lenne a megfelelő lépés. Úgy éreztem elakadtam. Azt magyaráztam a barátnőmnek, hogy engem arra tanítottak, hogy Isten akarata olyan, mint egy feszes kötél. Mindenre megvan a pontos válasz.
A barátnőm erre így válaszolt: Nem hiszem, hogy így működne. Így elég nagy nyomás helyeződne ránk.

Úgy éreztem lehet igazság abban, amit a barátom mond, így elkezdtem kutatni a Biblia mit mond Isten akaratáról. Azt vettem észre, hogy nagyon ritkán mondta meg pontosan az embereknek, hogy mit kell tenniük. Mózesnek például egyértelmű volt a feladata a Vörös tengernél. Általában viszont Isten egyszerűen csak azt akarta, hogy az embereknek egy életen át tartó, szoros kapcsolata legyen Vele.

Vajon Dávid király megelőzte a korát, amikor azt kérdezte e a 37. zsoltárban: ,, Honnan tudhatom mit vár tőlem Isten?” Ezt a zsoltárt ő írta egy héber versformában, ahol minden strófa az abc következő betűjével kezdődik, így könnyebben megjegyezhetőek a szavak. A 4. és az 5. versben ezt írja:,,Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit! 5Hagyd az ÚRra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik."
A felszínen úgy tűnhet, az a feladat, hogy gyönyörködjünk az Úrban és akkor ő megadja a mi kéréseinket. Valójában viszont az ellenkezője történik. Amikor az Úrban gyönyörködünk mi is arra fogunk vágyni amire Ő.

Minden reggel így imádkozom: ,,Istenem, segíts, hogy az elmém Rád figyeljem. Segíts, hogy a szívem a Tiéd legyen. Segíts, hogy a szemem, fülem, szám, kezem és lábam mind a Te akaratodat keressék”
Elmeséltem a barátomnak is, hogy így szoktam imádkozni és ő azt mondta, hogy akkor bízhatok abban, hogy a döntéseim és Isten akaratával lesznek összhangban.

Persze azonnal megkérdeztem, hogy mi van akkor, ha mégsem? Aztán eszembe jutott, hogy a Római levél 8:28 ezt írja: ,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott."
Isten képes arra, hogy irányítsa a lépéseimet, vagy helyrehozza a hibáimat.

Azt gondoltam, hogy a döntésképtelenségemnek lelki okai vannak, de a valódi oka a szorongás volt. Azt hittem, ha kitalálom pontosan mi vár tőlem Isten, akkor biztosan nem hibázok. Nem bántanak meg, nem kapok elutasítást, vagy nem tapasztalom meg a megbánást. Szóval inkább nem hoztam döntéseket, nem mozdultam előre.

Igen, Isten megszabja a határokat. Világosan olvashatóak a kijelentései a Bibliában és bátorít minket, hogy Tőle kérjünk tanácsot. Viszont az Ő akarata nem egy feszes kötél, hanem egy meghívás arra, hogy egy életen át járjunk Vele, aki mindennél jobban szeret bennünket.

Új mondat került a reggeli imámba: Uram add meg nekem a bizonyosságot a saját döntéseimben, mert én Benned bízom.
Szeretnék többet kockáztatni és kevésebbet szorongva meghátrálni. Szeretnék több hibát, amiből tanulhatok és kevesebb kihagyott lehetőséget. Szeretnék előre mozdulni és nem a félelemtől földbe gyökerezett lábbal álldogálni.
Amikor majd én mondom, hogy ,,Gyermek voltam, meg is öregedtem" ( 37. zsoltár), mint ahogyan Dávid is írta, olyan történeteket szeretnék mesélni, amelyeket megéri megosztani és szeretnék bölcsességet átadni.
Biztos vagyok benne, hogy te is így érzed.


Drága Istenem, segíts, hogy az elmém Rád figyeljem. Segíts, hogy a szívem a Tiéd legyen. Segíts, hogy a szemem, fülem, szám, kezem és lábam mind a Te akaratodat keressék. Uram add meg nekem a bizonyosságot a saját döntéseimben, mert én Benned bízom. Jézus nevében, Ámen.


                                                

(forrás: girlfriendsingod.com
Holley Gerth- God Will Give You the Desires of Your Heart
https://girlfriendsingod.com/god-will-give-you-the-desires-of-your-heart/
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések