Egy hangulatos, meleg hely

„Én pedig hatalmadról énekelek, magasztalom minden reggel hűségedet. Mert erős váram vagy, menedékem, mikor bajba jutok.”

Zsoltárok 59:16

Egy hideg, téli reggelen természetes, hogy meleg helyet keresünk. Számodra ez lehet egy gőzölgő, forró zuhany. Vagy a fürdőszobában egy bekapcsolt fűtőtest, miközben fogat mosol. Talán szívesen begyújtasz a kandallóba, miközben áhítatot tartasz, és a kanapén egy pokróc alá bújsz. A húgom, Jay, aki egy farmon él, sok fagyos hajnalt úgy üdvözöl, hogy bekapcsolja a sütőt, kinyitja az ajtót és a kezében egy csésze teával megáll.

Ébredés után felülök, majd felöltözöm és megreggelizem. Mielőtt elindulna a nap, a barátaimmal egy pillanatra mindig megállunk. A kedvenc kényelmes, meleg helyünk felé vesszük az irányt. Ez nálam a hálószoba öblös ablakpárkánya, amely a hátsó udvaromra néz. Az ablak egyik oldalát egy fa keretezi, míg a sövényen túl a távoli Santa Susana-hegység teszi teljessé a kilátást. Az ablakpárkányon elhelyezett párnákkal ez egy olyan barátságos hely, amely arra hív, hogy leüljünk és elidőzzünk ott.

Abban a hangulatos sarokban mi hárman mindig szakítunk időt arra, hogy kinyissuk az énekeskönyvünket, és együtt elmélkedjünk egy-egy gyönyörű régi éneken. "Mikor a reggel aranyozza be az eget, / szívem ébredezőn kiált: / dicsértessék Jézus Krisztus!" Bármilyen himnuszról is legyen szó, és bármilyen időjárás is van, ez a mi kényelmes, meleg helyünk. Megőrizni egy csendes pillanatot, megcsodálni Isten teremtését, és minden reggel örömet szerezni Istennek az énekünkkel - ez olyasmi, ami nemcsak a testet, hanem a lelket is felmelegíti.

Ne siessetek annyira az élettel, hogy elrohantok azok mellett a kényelmes, csendes helyek mellett, ahol találkoztatok az Úrral és élveztétek egymás társaságát. Az a béke és perspektíva, amely abból a néhány édes pillanatból fakad, a napotok hátralévő részét is színessé teszi.

Köszönöm, Uram Jézus, hogy bár Te vagy az, aki összetartod a világegyetemet, mégis nagy becsben tartod a velem töltött időt a reggelem valamelyik csendes zugában.

Pearls of Great Price 2006, Zondervan

Joni Eareckson Tada: A Warm Spot

https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szemely-kave-csesze-bogre-9969149/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések