Minőség és mennyiség

„A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

János 10:10

Gondolkodtál már azon, hogy Jézus miért kezdte nyilvános munkálkodását azzal, hogy egy lakodalomban a vizet borrá változtatta? Egyszer hallottam, hogy barátom, Kay Arthur bibliatanár úgy írta le ezt a csodát, mint a legmagasabb minőséget és mennyiséget. "Ez - kiáltott fel - az a mód, ahogyan Jézus a dolgokat csinálja".
Az a hat kőveder, amelyet Jézus a szolgáknak mondott, hogy töltsenek meg vízzel, hatalmas volt, mindegyikben körülbelül harminc gallonnyi víz fért el. A szolgák mindegyiket csordultig töltötték. Bizonyára egy - vagy talán kettő - ilyen edény is elég lett volna. De Jézus hatot töltött meg. És a minőség? Ez nem az a sima, egyszerű címkés ital volt, amit flakonban árulnak. A bor, amit Jézus készített, aranyérmes volt - valószínűleg a legjobb francia évjáratnál is jobb volt. A násznagy megdöbbent, miután megkóstolta a bort, amely pillanatokkal korábban még közönséges kútvíz volt. "A legjobbat a végére tartogattad!" Jézus is ezt választotta. Sokkal jobbat adott, mint amire bárki számított.
Minőség. Mennyiség. Nem vagy-vagy, hanem mindkettő/és. Ezt akarja tenni az életedben: „én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." Az élet, amiről beszél, természetesen az Ő saját élete, amely benned és rajtad keresztül áramlik. Ez az élet az, ami túlcsordul. Ahogy az apostol mondja, részesei vagytok az isteni természetnek. Ennél jobbat nem is kaphatsz!
Ennek az életnek a kulcsa abban a tanácsban rejlik, amelyet az Úr édesanyja aznap adott a szolgáknak. Mária azt mondta: "Bármit mond nektek, tegyétek meg." Kövesd ezt a tanácsot, barátnőm, és készülj fel az Ő bőséges életére - amely mennyiségében bővelkedik, minőségében pedig ragyog.





A kegyelem nagy Istene, nem kellett volna túlcsordulásig betöltened az életemet... és mégis megtetted. Nem kellett volna megosztanod velem jellemedet, erődet és örömödet... és mégis megtetted.

https://www.pexels.com/hu-hu/foto/piritos-szemely-kez-unnepies-4946398/
Pearls of Great Price 2006, Zondervan, Joni Eareckson Tada: Quality and Quantity

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések