ZÁRD A NAPOD ISTEN IGÉJÉVEL!

 „Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen” 


(Mt 6,13 AMP fordítás).


Az, ahogyan lezárod a napodat, befolyásolja azt, hogy hogyan alszol. Az, hogy miként alszol, befolyásolja, hogy mire leszel képes ébredés után. Ahhoz, hogy céltudatosan élj, jól kell befejezned a napod.

Zárd le a napod áldással – megfelelő szavakkal. Nincs megfelelőbb szó Isten szavánál. Tanulj meg néhány ígéretet Istentől! Bátorítson az olyan igazság, mint az Úr imádságának utolsó sora: „Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen” (Mt 6,13 AMP fordítás).

Amikor ezzel az igével fejezed be a napodat, akkor sokkal jobban fogsz aludni, mert két hihetetlenül bátorító igazságot tartalmaz:

Isten kezében van az irányítás.

Nem a politikusok irányítanak. Nem is más országok. Isten a végső irányító. A Biblia azt mondja, „A király szíve olyan, mint az ÚR által vezetett patak vize; ő arra vezeti azt, amerre neki tetszik” (Péld 21,1 NLT fordítás). Ezért változik meg a világ akkor, ha Isten hívei imádkoznak. Isten arra vár, hogy beszélj hozzá, és hogy átadd neki azokat a terheidet, amiktől nem tudsz megpihenni.

Isten és családja győzni fog a végén.

Ez nem a történet vége. Amikor elolvasod a Biblia utolsó fejezetét, elolvashatod, hogy Isten győz. Ha az utolsó dolog, amit lefekvés előtt nézel a híradó, vagy késő esti show-műsor, amiben a napi eseményekről beszélgetnek, akkor depressziósan fogsz lefeküdni. Ha viszont Isten igazsága játszódik le a fejedben, akkor békével bújsz ágyba.

Corrie Ten Boom holokauszt túlélő mondta: „Ha a világra tekintesz, csüggedt leszel. Ha magadba nézel, depressziós leszel. Ha Jézusra tekintesz, megnyugszol.”

Te hol keresel megnyugvást? Mielőtt befejeznéd a napod, emlékeztesd magad Isten igazságára! Mondd neki: „Istenem, te irányítasz. Ez még nem a történet vége, győzni fogunk a végén. Jó éjszakát, Uram! Találkozunk reggel.”

Aztán, aludj békében!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Milyen változásokat észlelsz magadon – testileg, kapcsolataidban, érzelmileg és szellemileg – amikor jól alszol?
  • Miért kellene, hogy Isten igéje békét adjon?
  • Hogyan tudod már ma elkezdeni kialakítani azt a szokást, hogy napjaidat ezentúl mindig Isten igéjének szavaival zárd?







forrás: napiremény.hu Rick Warren: Zárd a napod Isten Igéjével! https://napiremeny.blog.hu/2021/08/24/zard_a_napodat_isten_igejevel
fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések