Szépen felrázva

"Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet."

Példabeszédek 3:5-6

A megújulás időszakát élem.
Ez elsőre talán üdítően és reményteljesen hangzik, de az igazság az, hogy megújulásra csak akkor van szükség, ha valaminek meg kell halnia.
Olyan úton megyek keresztül, amikor semminek sincs értelme. És ebben a zűrzavarban Isten végigvezet a saját értelmem, gondolataim temetésén.
Az egész a sógorom hirtelen elvesztésével kezdődött, ami tátongó űrt hagyott a családunkban. Ezután a 12 éves karrieremnek lett vége, amit nagyon szerettem. Majd a lányom elment főiskolára, így a férjemmel újra fel kellett fedeznünk azt, hogy hogyan töltsük meg a kiürült fészket.
Gyakran egy hógömbhöz hasonlítom azt, ami az életemben történik. Én vagyok a gömb alján álló figura. Isten pedig felkap a polcról, és elkezd rázni engem, kiszabadítva életem minden színes részecskéjét. Ezek gúnyolódnak velem, ahogy össze-vissza szállnak mellettem, és lepattannak a bőrömről. Próbálom megfogni őket, de túl gyorsan mozognak ahhoz, hogy megragadjam őket. Elhomályosítják a látásomat, és minden reggel úgy ébredek, mintha valaki más életét élném.
Ebben a zűrzavaros időszakban a Példabeszédek 3:5-6. versei megmutatták nekem a homályos látásom forrását: "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet."
Ezek a versek arra ösztönöznek, hogy megismerjem Őt, ne pedig megértsem Őt. Most már látom, hogy a tisztánlátás utáni vágyam minden lehetőséget elzárt számomra, hogy bízzak Istenben és mélyebben megismerjem Őt. Tévesen arra összpontosítottam, hogy megpróbáljam megérteni, hogyan fog minden része az életemnek összeállni, amit Isten nekem szánt.
Egy közeli barátom gyakran mondja: "Ha furcsa, akkor Isten az". És ebben a furcsa időszakban alázatosan megtanulom, hogy az Ő útjai soha nem fognak az én megértésem szintjére süllyedni. Azt tapasztalom, hogy ha elengedem azt a szükségletemet, hogy mindent megfejtsek, a bizalmam is megújul.
Isten mindannyiunkat úgy tervezett, mint egy hógömböt, amit meg kell rázni. És amikor úgy érezzük, hogy levesznek minket a polcunkról, nem kell félnünk vagy megoldást keresnünk. Csak arra kell összpontosítanunk, aki szilárdan a kezében tart minket. Ha már biztonságban vagyunk ebben a bizalomban, hátradőlhetünk, és csodálkozva nézhetjük, ahogy életünk részecskéi oda hullanak, ahová akarnak.
A hógömb közvetlenül azután a legszebb, ahogy megrázzák. Amikor megtanulunk meghalni a megértés iránti igényünknek, mi is a legszebbekké válunk.


Jézus, köszönjük, hogy biztonságban tartasz minket, amikor az élet "miértjeivel" birkózunk. Segíts, hogy szemünket Rád szegezzük, és tudjuk, hogy a Te terveid sokkal jobbak, mint bármi, amit mi el tudunk képzelni. A megértés iránti igényünket váltsd fel azzal a vággyal, hogy megismerjünk Téged, és mindenekelőtt Téged kövessünk. Dicsérünk Téged, hogy olyan Isten vagy, aki szeretné, ha megismernénk és megtapasztalnánk Őt. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/12/28/beautifully-shaken
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kez-hogomb-kerek-2198401/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések