A titkos karácsonyi lista

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.Jeremiás 29:11


Minden évben készítek egy karácsonyi listát azokról az emberekről, akiket szeretnék megajándékozni. A nevek mellé egy pénz összeget írok- egy limitet, ami azt jelzi, hogy mennyit fogok költeni az ajándékra és teljes szívvel megfogadom, hogy egy forinttal sem költök többet.

Valahogy a végösszeg ritkán egyezik meg azzal, amit eredetileg terveztem, de hát elkalandozok.

Minden vásárlás után gyönyörűen áthúzom pirossal az illető nevét.

Kész!

Mindenhova magammal viszem ezt a listát mert rossz emberek lesben állnak az otthonomban, hogy bármit megtegyen annak érdekében, hogy megtalálják a listámat. Miért? Mert én vagyok a karácsonyi meglepetések királynője. Muszáj őriznem a titkos karácsonyi listát, hogy a királynői státuszom biztonságban legyen.

Ezt a titkos listát szokatlan helyekre szoktam tenni. Véletlen szerű mappába a laptopomon, régi táska zsebébe, a zoknis fiókomba- na hát gondolom értitek.

Én mindig tudom, hogy hol van a karácsonyi lista, mert ez az ajándékozási tervem az ünnepek alatt.

Arra vágyok, hogy a ilyen tudatos lehessek az Isten listámmal is. Tudom, hogy keresnem kéne Istent és az Ő tervét az életemre az Igén keresztül, de vannak napok, amikor nem töltök elég időt a Biblia olvasásával és tanulmányozásával ahhoz, hogy észrevegyem az Ő tervét. Pedig Jeremiás azt mondja, hogy ez egy jó terv!

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.
(Jeremiás 29:11)


Tudom, hogy őrülten sokat kéne imádkozom, hogy végig tudjam vinni a napokat. Ehelyett csak a szembe jövő problémák menekülési útvonaláért könyörgöm.

Szeretném az Ő életemre vonatkozó tervét az élmémben és a szívemben hordani, és ennek a listának a fényében meghozni a döntéseimet, úgy vigyázni rá, mint egy térképre, ami az örökké valóság kincséhez vezet, mert valójában tényleg az.

Sajnos rá kellett jönnöm, hogy Isten életemre vonatkozó tervének ismerete nem hoz magával automatikusan sikert.

Végre is kell hajtanom ezt a tervet. Itt lép be az engedelmesség. Egy engedelmes szív egy ,,kész" szív, és ez az egyetlen ajándék, amit Isten szeretne tőlünk ebben az ünnepi időszakban.

Kész a szívem, Istenem.
(Zsoltárok 108:2)


Oda kell szánnunk magunkat az engedelmességre. Minden döntés, amit meghozunk, minden szó, amit kimondunk, minden gondolat radikális engedelmességet kíván meg Isten útmutatásai felé.

Az élet olyan mindennapi. Amikor azt hisszük, már mindent értünk, Isten átszervezi a valóságot, hogy emlékeztessen bennünket arra, Nélküle elbuknánk.

A bukás nem végleges. Elkerülhetetlen. Gyenge emberek vagyunk. Halandók.

Viszont van jó hír! A leghihetetlenebb lehetőségeink, amelyek arra szolgálhatnak, hogy növekedjünk, gyakran a bukás romjaiba vannak csomagolva. A tény, hogy gyenge emberek vagyunk mutatja meg, hogy mindennél jobban szükségünk van Istenre. A legnagyobb reménységünk be van töltve, mert Jézus eljött, itt élt és meghalt, hogy lehetővé tegye nekünk, hogy megismerjük Őt.

Isten ismerete mindent teljesen megváltoztat.

Talán a mai nap egy jó időszak arra, hogy megálljunk, végig menjünk a listán és felidézzük mi mindent tanultunk már, így láthatjuk, hogy hol tartunk az Istennel való járásban.

Talán a mai nap tökéletes arra, hogy meglátogassuk a jászolt és ünnepeljük Jézus Krisztus születését azzal, hogy az engedelmesség ajándékát adjuk Neki.


Atyám, szeretlek Téged. Kérlek bocsásd meg nekem, amikor a saját terveim követtem a Tiéd helyett. Taníts arra, hogy kész legyen a szívem Feléd és adj nekem erőt, hogy megtegyem mindazt, amiért teremtettél. Úgy döntök ma, hogy minden napot Feléd való engedelmességben élek meg. Jézus nevében, Ámen.








(forrás: www.girlfriendsingod.com
Mary Southerland-The Secret Santa Gift
https://girlfriendsingod.com/the-secret-santa-list/
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Istenem olyan jó tudni, hogy te melletted biztos a jövőnk, még ha viharos is a jelen!

    VálaszTörlés
  2. Uram szeretlek, és engedelmes szeretnék lenni... Fiad Jézus Krisztus nevében. Ámen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések