Remény, amire szükségünk van

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, 1Péter 1:3 

A fiam, Hunter, már jó ideje fájlalta a könyökét. Ezt néha megemlítette a férjemnek és nekem, de eleinte nem csinált belőle nagy problémát. Kamasz volt, szóval azt gondoltuk, csak a növekedéssel járó fájdalom. Pár hónap múlva, amikor a fájdalom növekedni kezdett, újra szólt nekünk.

Azonnal orvoshoz mentünk és nem tudtuk mit várjunk ettől a rejtélyes, hosszú ideje tartó fájdalomtól. Egy gyors fizikai felmérést követően az orvos elrendelt egy röntgen felvételt is. Ezután benézett a rendelőben és intett, hogy menjek vele.

Hmmm rendben...
Követtem a táblához, ahol Hunter röntgen felvételét kivilágították. Dr Joe egyszerű kijelentéssel kezdte: Hunternek probléma van a csontjával. Elmagyarázta a problémát és hogy kezelni kell, hogy a fiam megkönnyebbülhessen és a karja meggyógyulhasson.

Sok sok beutaló és kezelés következett.

Találkoztunk egy sebésszel, aki könyök-váll specialista és elmondott nekünk minden fontos információt. Hunternek el kellett mennie röntgenre és MRI-re. Nyomkodták, szurkálták, böködték. A szakmai vélemény ez lett: amennyiben nem kezelik most a könyökét, később teljesen rögzülhet és nem tudja majd kinyújtani a karját.

Mi volt a válaszunk? Könyök műtét természetesen.

A műtét reggelén az ápoló vénát szúrt és előkészítették a karját, úgy hogy teljesen letisztították. Azután eltolták a műtőbe és a sebész megkezdte a munkát. A műtét alatt eltávolították a csont rossz területeit, majd mikro töréseket végeztek a csonton, ami vérzéshez vezetett. A törés miatt a vér a fájdalom helyére tudott kerülni, ami új csont növekedéshez és gyógyuláshoz vezet.

Nem tudok Hunter műtétjére gondolni, anélkül, hogy Jézus ne jutna eszembe.

Ahogyan Hunternek, úgy Jézus testének is össze kellett töretni, hogy kifolyhasson a vére és a gyógyulás megkezdődhessen.

Ez az egyszerű Evangélium. A jó hír. Az ok, amiért a karácsonyt ünnepeljük.

Isten fia elhagyta tökéletes helyét a Mennyben és lejött a Földre, hogy bekötözze a szívünk és a sebeink. Isten szeretete elárasztotta az emberiséget Jézus vére által. Megsebezték értünk a kereszten, hogy mi megbocsátást, reményt és gyógyulást nyerhessünk.

Amikor Hunter először jött hozzánk a fájdalmával, nem gondoltuk, hogy bármi komoly baj lehet. Annyit tudtunk, hogy kezdeni kell vele valamit.
Úgy érzed, valami nincs helyén az életedben? Talán nem tudod pontosan megmondani mi az, de érzed, hogy több hitre van szükséged. Többre Jézusból, mint amennyit eddig felfedeztél és elfogadtál Belőle.

Fájdalommal, depresszióval, szorongással, vagy magánnyal küzdesz? Összetörtél és gyógyulásra van szükséged?

Péter apostol úgy ír Jézusról, mint az egyetlen reményről, akire szükségünk van. Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, 1Péter 1:3

Jézus ami elő reménységünk. Ő a mi Kegyelmes Királyunk, az ok, amiért azokat a gyönyörű karácsonyi énekeket énekelhetjük.

Ebben a csodálatos téli időszakban arra hívlak, hogy elmélkedjünk azon, Isten szeretete miképp gyógyít és tisztítja meg a zavart az életünkben. A Biblia így magyarázza: Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. János 3:16 
 Az ige ezt is ígéri: Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 1János 1:9 

Barátnőm, Jézus a Remény, aki gyógyít. Ő a Sebészek Sebésze, aki nem csak azt tudja, hogy mikor és hogyan sérültünk meg, de Ő az örökké tartó Segítség is a nehézségek idején. Elmélkedjünk azon az igazságon, hogy most karácsonykor friss hálával ünnepelhetjük a gyógyulás és a remény ajándékát.


 Drága Uram, gyógyulásra van ma szükségem. Szükségem van Rád, Jézus. Bocsásd meg a bűneim és segíts, hogy a remény újra helyre álljon bennem. Segíts, hogy növekedni tudják a te szeretetedben és megtapasztalhassam a tiszta és teljes életet, amit a Te igéd ígér. Jézus nevében, Ámen.








(forrás: www.girlfriendsingod.com
Gwen Smith-The Hope You Need
https://girlfriendsingod.com/the-hope-you-need/
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Ha felületesen nézem az életem, akkor "ó, minden oké" - de hátul megbújik egy kis depresszió, amiből épp kilábalóban vagyok, egy kis szorongás, ami gyenge pillanataimban szorongat és nem hagy aludni, és az önbecsülésem, ami nem épp egészséges. Szükségem van a Gyógyítók Gyógyítójára, a Békesség Fejedelmére. Őt várom idén karácsonykor!

    VálaszTörlés
  2. Drága Uram! Nálad a remény, csak te adhatod vissza lelkembe is! Soha ne engedd elveszni hitem, tartsd meg a reményt bennem! Emlékeztess naponta arra a nagy szeretetre, amit egyszülött Fiad által osztottál meg velünk, gyarló, bűnös emberekkel, akik Téged keresünk és Hozzád vágyunk! Adj békét, hitet, reményt az idei Karácsonykor is! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések