Ne maradj le róla

Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.
Zsidók 12:2


Évekkel ezelőtt meghívtak egy női alkalomra Tennessee államba, hogy előadást tartsak és énekeljek. Nagy örömömre Kennedy lányom is csatlakozott hozzám. Mind a ketten nagyon élveztük ezeket az anya-lánya perceket, így örömmel indultunk neki a három és fél órás autó útnak.

Már indulás előtt megígértem Kennedynek, hogy használhatja majd az iPadem film nézésre. Szóval ahogy felértünk az autópályára, kényelembe helyezte magát a kis párnájával, berakta a fülhallgatót és az előtte lévő képernyőre fókuszált.
Film néző lányom kuncogását hallgattam, ahogy vezettem és imádkoztam az előttünk álló alkalomért.

November első hete volt és Észak-Karolina államban ez volt az őszi fák színének ideje. Ahogyan túl jutottunk a zsúfolt forgalmon és a külvárosok zsongásán, Isten ragyogása megszólított. Vörös, sárga, narancs és barna nyomokon keresztül bemutatót tartott, a levelek táncoltak a szellőben a csodásan kék karolinai ég alatt. A fák folytatták a dicsekvést Isten dicsőségéről, ahogy elértem Virginiát, majd a dicsőítésbe a hegyek is bekapcsolódtak.

Oh a hegyek. Dagadt a mellük, ahogyan a színek és az erő fenségét képviselték.

Ennek a dicsőségnek fennsége magához vonta a szívemet. 

Aztán rájöttem, hogy Kennedy mindezt kihagyja. Ugh!

Megkocogtattam a vállát és az ablakra mutattam: ,,Nézz körül! Emeld fel a tekinteted és merülj el a csodákban, kedvesem! Ne maradj le a szépségről!" Így sürgettem.

,,Ne maradj le a szépségről."

Leállította a filmet és becsatlakozott a szépség pillanatába, teljesen egyetértettünk abban, hogy Isten megmutatta az őszi tájának művésziességét. Percekkel később folytatta a filmek, ahogyan én a vezetést folytattam. Megtörve a dicsőségben. Elborított a szentség amire rátaláltam.

A pillanatban ragadtam és ünnepeltem azt a szépséget, amiről a zsoltár író is szól a 96. zsoltárban:

Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását mindennap! Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek! Mert nagy az Úr, méltó, hogy dicsérjék, félelmetesebb minden más istennél. Hiszen a népek istenei csak bálványok, az Úr pedig az ég alkotója. Fenség és méltóság jár előtte, erő és ékesség van szentélyében.
Zsoltárok 96:2‭-‬6 RÚF


A dicsőítés kiáradt a szívemből. Ragyogás és méltóság tárult Elé és elém.

Megköszöntem Istennek a szépség-showt és ahogy a dicsőítés és magasztalás növekedett bennem egy Isteni gondolat került a szívemre. Mondd el nekik, Gwen.

,,Mit mondjak el nekik Uram?"-tanakodtam.

Mondd el az alkalmon a nőknek, amit Kennedynek is mondtál. Mondd el nekik, hogy ne maradjanak le a szépségről.

Ahhhh, igen! El kell nekik mondanom és ehhez a kihíváshoz kell tartanom magam az elkövetkező napokban. Ilyen kérdésekkel követve: Milyen gyakran rohanok át az elfoglalt napjaimon és maradok így le a szépségről? Hány dicsőséggel teli pillanatot hagyok figyelmen kívül, mert a szemeim földi dolgokra szegezem? Keresem egyáltalán ezeket a pillanatokat?

Ahogyan nekiindulunk az ünnep előtti elfoglalt időszaknak és a hálaadás, karácsony és újév között táncolunk-ahogyan díszítjük az ajtóinkat és az otthonunk kályháját és környezetét, figyeljünk arra, hogy díszítsük ki a szívünk ajtaját és tűzhelyét Isten dicsőségének és az Ő szavának szalagjával.

Éljünk felemelt tekintettel az ajándékok ajándékára, Jézus Krisztusra.

Ahogyan szembenézünk a listáink, feladataink, tevékenységeink és szívünk határainak stresszével, szánjuk oda a szívünk és emlékezzünk arra, hogy az Ő jelenléte a legnagyobb ajándék. Jézus a Reményünk, Békénk, Örömünk, Ő a mi Szépségünk.
Ne maradjunk le a szépségről!

Drága Uram, hatalmas vagy, csodálatos és méltó a dicséretre! Kérlek, hogy rád szegezzem a tekintetem minden nap, hogy a te reménységedben, békében, örömödben és szépségedben járhassak. Jézus nevében, Ámen.



                                                 





(forrás: girlfriendsingod.com
Don't Miss This-Gwen Smith
https://girlfriendsingod.com/dont-miss-this/
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések