Újra és újra megújuló erő

"Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol. Ha a Siralom völgyén mennek is át, források völgyévé teszik azt, az őszi eső is elárasztja áldásával. Újult erővel haladnak, és megjelennek Istennél a Sionon."

84. Zsoltár 6-8



Ha egy napig a "kezemként" kellene szolgálnod, igencsak elfoglalt lennél. Mellettem ülnél a számítógépnél, és gépelnéd a kimondott gondolataimat. Képes lennél száz szót egy perc alatt leírni? Mert ha belendülök, általában ilyen gyorsan szoktam beszélni.


Később a könyveimet rendeznénk, oldalakat fénymásolnánk, lapokat fűznénk le, kávét főznénk, diktálnák neked, levelet gépelnél, ebédet főznél, katéteres zacskómat cserélnéd ki, tárcsáznál bizonyos telefonszámokat, felvennéd a telefonüzeneteket, ügyeket intéznél, és ha a fűzőm vagy a katéterem kényelmetlen lenne, segítenél lefeküdni az irodában lévő díványra, hogy megigazítsd azt. És még csak a nap felénél járnánk...


Hogyan tudnánk ennyi munkát elvégezni? Csakis a Lélektől kapott energia által. A titkárnőmmel újra és újra megújult erővel folytatjuk a napi teendőinket. Ez azt jelenti, hogy a feladatok között megállunk imádkozni, a polcról levesszük az énekes könyvet, hogy ebéd előtt énekelhessünk. Imádkozunk a telefonon keresztül azzal, aki éppen felhív bennünket. Délután négy óra körül megállunk egy teára, és az Igéből néhány verset olvasunk. Így kapunk megújult erőt Isten Lelkétől, a Vele töltött idő pedig mindig felfrissít bennünket.


Egyedül így érdemes dolgozni. És csakis így érdemes élni is.


Ha eltökélted szívedben, hogy az Úr útján szeretnél járni, jó úton haladsz, de egyedül csak akkor fogsz célba érkezni, ha szüntelenül megújult erővel éled meg leterhelt mindennapjaidat.





Emlékeztess Uram, hogy a nap folyamán sokszor megállhassak, hogy Rád gondoljak, hogy imádkozzam, hogy Igédről beszélgessek egy barátommal, és énekeljek egy-egy dicsőítő éneket. Kérlek így hordozz engem, és így újítsd meg erőmet.


(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, From Strength to Strength, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések