Isten munkálkodik az életedben




A felséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll. Segítséget küld nekem a mennyből, csúffá teszi üldözőimet. (Szela.) Isten elküldi szeretetét és hűségét.

(57. Zsoltár 3,4)


Talán először, amikor megismerted Krisztust és hittél Őbenne, hallottad a következő szavakat: "Isten szeret téged, és egy csodálatos terve van az életedre vonatkozóan." Ez a gondolat át és átjárta szívedet és egy belső örömmel töltött el, ugye? Izgatottan léptél rá lelki utazásodra, teljes nyugalom és béke járt át, mert tudtad, hogy Istennek egyedi és különleges terve van kimondottan rád vonatkozóan.


Lehet, hogy már régóta követed Krisztust, és a kezdeti lelkesedés lassan elkopott az évek alatt. Talán vakvágányra kerültél, a figyelmed elkószált. Ha így lenne, egy kérdésem van feléd: Még mindig úgy gondolod, hogy Istennek egy csodálatos terve van az életedre nézve? Ha bizonytalankodsz, az 57. Zsoltár első verseivel frissítsd fel emlékezeted. Kapaszkodj bele ezekbe a versekbe.



Isten teljesíteni fogja a rád vonatkozó tervét. És ezt azért fogja megtenni, mert Ő mindig megtartja az ígéreteit. Úgy fogja célját kibontakoztatni, hogy az Ő Fiához hasonlóvá fog formálni. És Isten rajtad keresztül is munkálkodik, véghezviszi terveit, mégpedig azáltal, hogy az Ő szeretetét és hűségét közvetíted a környezetedben.




Semmi sem tántoríthatja el Istent célja véghezvitelétől. Semmi sem tudja összetörni a terveit. Ha teljes szívből bízol Benne, akkor Isten csodálatos terve éppen most, tökéletes időzítéssel és megfelelő gyorsasággal bontakozik ki az életedben.


Magasságos Isten! Dicsőítelek, mert mindig véghezviszed céljaidat. Köszönöm, hogy mindig megtartod ígéreteidet. Készen állsz a mennyei segítség küldésére, és a Szereteted és Erőd továbbadására. Összhangba szeretnék kerülni a Te akaratoddal, és az életemre vonatkozó terveiddel.


(forrás: Joni and Friends, Daily Devotional, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések