Isten terve életedre vonatkozóan

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok
Jeremiás 29:11   


Lelkigondozás  közben egy asszony idegesen megrázta fejét, is így szólt hozzám: "Sohasem tudnám leélni az életemet egy tolókocsihoz láncolva."

"Nyugalom" válaszoltam mosolyogva, "Valószínűleg te más utat fogsz megjárni."
"Hogy lehetsz ebben annyira biztos?" kérdezte gyanakvóan.
Erre megkértem, hogy olvassa el Bibliájában Jeremiás könyvének 29. fejezetének 11. versét. A vers elolvasása után elhúzta száját, és a következőket mondta: "És te?" "Nézd meg tolószékedet!" "Nem gondolod, hogy Isten terve rád vonatkozóan inkább a romlásodra volt ?"

Nagyot sóhajtottam, és rámosolyogtam az asszonyra. Rájöttem, hogy emberileg nem tudom meggyőzni őt. Isten lelki értelemben értette a gazdagságot és a reményteljes jövőt számomra. De hát miért is erőlködjek? Egyedül nekem fontos, hogy a saját életemre nézve erről a tényről személyesen meg legyek győződve. Én pedig sziklaszilárdan hiszem ezt!


Mégpedig azért, mert Isten a szeretet. Az Ő terveit csakis a szeretet motiválja. Mivel Isten jóságos, szándékai csakis a legfőbb jót tartogatják számomra. Mivel Ő a Remény Istene is, a célja mindenképpen az, hogy reményt adjon nekem. Ő sohasem ad kevesebbet, mint amit személye, lénye magában foglal.
Isten az Ő kegyelméből csak azokat a próbákat fogja megengedni az életedben melyekről  tudja, hogy nem fogsz összeroppanni alattuk. Ez magában foglal minden érzelmi sérülést és fizikai fájdalmat is. Ezért lehet bizonyosságod a lelki bővőlködésben és a reményteljes jövőben.

Jóságos és hatalmas Istenem! Dicsőítelek azért a reménységért, melyet felajánlasz gyermekeidnek. Köszönöm ígéretedet, hogy terveid mindig a legfőbb jót tartogatják számomra a Te dicsőségedre. Amikor próbákkal küzdöm, kérlek segíts, hogy ígéreteidbe kapaszkodhassam!


(forrás:Joni and Friends Daily Devotional, God's Plan for You, www.joniandfriends.org)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések