Isten ereje

"...kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt, és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodott Krisztusban, amikor feltámasztotta őt a halálból."

Efézusi levél 1:17-20




Isten hatalmas erőt tartogat azok számára, akik hisznek Őbenne, ugyanaz az erő áll készenlétben számukra amely feltámasztotta Krisztust a halálból. Máshogy megfogalmazva a csillagos ég a határ Isten mérhetetlen erejének megnyilatkozására az életedben.



A görög Újszövetségben Isten erejének meghatározására a dunamis szó áll, melyből a dinamit szavunk származik. Igazi dinamit jellegű erő megnyilvánulása lenne, ha mondjuk én, egy tolószékhez kötött ember felkelnék a székemből és járnék. Ilyen mértékű kirobbanó csoda erőteljes tanúja lenne Isten hatalmas erejének.

De várjunk csak... a dunamis szóhoz vezethetjük vissza a dinamó szavunkat is. A dinamó is éppolyan erős, ha nem erősebb mint a dinamit. De a dinamóban rejlő erő nem annyira nyilvánvaló. Ez az erő csendes, ellenőrzött és állhatatos, szemben a robbanással melyet a dinamit rudak okoznak. Istennek ez a belső ereje mutatkozik meg azon keresztények életében, akik lehet hogy nem tapasztalnak meg egy csodálatos szabadulást a szenvedésükből, mert ezek a hívők nem egy külsőleg megnyilatkozó, egyfajta kirobbanó csodát élnek meg mindennapjaikban.


Mert egyedül Isten erejére munkálja benned, hogy hűséges társ, lelkiismeretes szülő, vagy akár egy megbízható irodai dolgozó lehess. Ha éppen terhet hordozol, ne feledd, hogy Isten ereje mérhetetlenül hatalmas. Mivel az Atya feltámasztotta Fiát a halálból, téged is a körülményeid fölé tud emelni.

Uram, kérlek, végezz el dinamó jellegű átformáló csodákat a bensőmben, és ha alkalmasnak tartasz, dinamithoz hasonló csodákat külsőleg is.


(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, The Power of God, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések